National

Seful INS: Datele oficiale privind numarul populatiei vor fi disponibile dupa decizia CCR

Publicat: 01 aug. 2012
1

Presedintele Institutului National de Statistica, Vergil Voineagu, a declarat, intr-un interviu acordat ziarului Puterea, ca INS nu detine numarul exact al persoanelor cu drept de vot.

El a explicat ca Institutul National de Statistica nu detine informatii privind numarul persoanelor cu drept de vot, ci doar informatii (deocamdata provizorii) privind populatia stabila a Romaniei.

Datele oficiale privind numarul populatiei stabile a Romaniei vor fi disponibile abia dupa validarea rezultatelor definitive ale recensamantului ce se vor obtine prin prelucrarea datelor inregistrate in formularele individuale.

Acesta este un proces mai indelungat, din cauza volumului foarte mare de formulare si a faptului ca datele individuale sunt supuse in procesul de prelucrare unui numar mare de conditii de control, de tip logic si de integritate, a caror validare se face inclusiv prin compararea rezultatelor cu alte surse existente in registrele administrative, astfel incat la finalul prelucrarii sa fie eliminate toate erorile posibile„, a declarat Voineagu.

Citeste interviul integral pe www.puterea.ro.

Comentarii
  • INS tebuie sa spuna doar cati copii s-au nascut si cate persoane au decedat in ultimii sapte ani. Restul e ****** la ureche … deoarece se cunoaste numarul de elevi cu varsta intre sapte si optsprezece ani.

    • Noi suntem intr-un oras mic in Anglia,departe de Londra……cca 2** cetateni romani. Asa in toate Europa pe baza de CI putem umbla.Vama ar trebui sa raporteze,citi lipsesc din tara !nu numai nascutii ,si mortii!

  • Din graficele aflate pe site-ul INSSE media copiilor cu varste sub optsprezece ani este de douasutetriezecisicincimii la fiecare categorie de varsta din an in an. Adica in Romania sunt aproximativ patrumilioanetreisutemii persoane minore, fara drept de vot.

  • Salariatii de la Statistica, care sunt si multi la numar si cu salarii mari, iau banii degeaba, ca sa ne spuna ce?Cat de „bine” o ducem cu cat a „crescut” nivelul de trai..,Sunt niste taietori de frunze la caini!! la munca bai…

    • V-as invita sa va informati mai temeinic inainte de a va da cu parerea despre munca si salariile statisticienilor !!!Atunci ati vedea ca nici pe departe nu sunt salarii mari si poate ati intelege si activitatea Institutului National de Statistica !!! Dar asa este romanul isi da imediat cu parearea despre tot si toate fara sa aiba habar de fapt !!!!

  • astfel de informatii nu le da un institut ; le da MAI- evidenta populatiei !!!!!!!

    deci MAI evidenta populatiei ofera aceste informatii

Adauga un comentariu