National

Seful MAE lauda Ambasada Rusiei pentru donatia de 100 de euro pentru „Cumintenia Pamantului”

Publicat: 02 oct. 2016

Lazar Comanescu a vorbit despre donatia simbolica de 100 de euro facuta de Ambasada Rusiei in cadrul campaniei pentru achizitia operei „Cumintenia Pamantului”, dar si la filmuletul care a insotit-o.

„Cred ca reactia Ministerului de Externe vorbeste de la sine in aceasta privinta si eu cred ca a fost si inteleasa destul de bine, daca ati observat reactia la reactie din partea amicilor nostri de la Ambasada Rusa. (…) Eu cred ca este de apreciat gestul de a te alatura unor eforturi care inseamna o apreciere vizavi de valori culturale ale unei tari si de a sprijini promovarea acestora, deci este un gest laudabil. Mai putin (…) poate fi inteleasa asocierea acestui gest laudabil si cu momente din istoria relatiilor bilaterale, care sunt cel putin susceptibile de discutii in contradictoriu si de aceea am spus-o si vad ca si in reactia Ambasadei Federatiei Ruse acest lucru s-a insusit. Acolo unde sunt domenii care tin in mod deosebit de competenta altor instante, este bine sa le lasam pe acelea sa se pronunte, ma refer la Comisia comuna de studierea istoriei din cele doua tari”, a aratat Lazar Comanescu.

Intrebat daca este ironic atunci cand afirma ca gestul Ambasadei Rusiei este unul laudabil, Comanescu a negat. „Nu, catusi de putin (…) Este vorba in fond si la urma urmei de sprijinirea unui demers in legatura cu una dintre marile personalitati ale culturii mondiale”, a spus ministrul Afacerilor Externe.

El a mai afirmat ca nu considera gestul Ambasadei ca fiind un act de propaganda. „Consider ca este un gest care merita apreciat. (…) Ma refer la donatie”, a precizat Lazar Comanescu.

Totodata, ministrul Afacerilor Externe a dezvaluit ca a donat in cadrul campaniei de subscriptie publica pentru achizitionarea operei „Cumintenia Pamantului”.

In acest sens, Comanescu a mai spus ca este convins ca se va gasi o solutie pentru achizitionarea lucrarii lui Brancusi.

„Eu sunt convins ca se va gasi o solutie”, a mai afirmat acesta, fiind intrebat daca Guvernul mai cumpara aceasta lucrare, in conditiile in care nu se strange suma de 6 milioane de euro prin intermediul campaniei de subscriptie publica.loading...

Adauga un comentariu