Actualitate

Șeful poliției din Minneapolis spune că agentul de poliţie a încălcat legea în cazul lui George Floyd

Publicat: 06 apr. 2021
Medaria Arradondo, șeful Poliției din Minneapolis a depus mărturie în cazul

Șeful poliției din Minneapolis a depus mărturie că fostul ofițer Derek Chauvin a încălcat legea aplicării forței agenției în timpul arestării lui George Floyd. Șeful Medaria Arradondo a spus că modul în care Chauvin îl reține pe domnul Floyd nu este în concordanță cu pregătirea și „cu siguranță nu face parte din etică și valorile noastre”.

Șeful l-a concediat pe Chauvin și pe ceilalți trei ofițeri implicați la câteva zile după moartea lui Floyd în mai anul trecut. Ofiţerul este judecat pentru crimă și a negat acuzațiile care i se aduc.

Imaginile au stârnit proteste globale

Imagini ale ofiţerului Chauvin, care este alb, îngenuncheat pe gâtul afro-american Floyd pentru mai mult de nouă minute anul trecut, au stârnit proteste globale împotriva rasismului. Luni marchează a șasea zi a procesului dlui Chauvin, care se așteaptă să dureze cel puțin o lună.

Procurorii, care încearcă să demonstreze că acțiunile lui Chauvin i-au încălcat instruirea, și-au concentrat întrebările pe orientările departamentale și strategiile învățate pentru a ajuta ofițerii să descalifice situațiile.

Medaria Arradondo a declarat în fața instanței că domnul Floyd nu ar fi trebuit să fie reținut în modul folosit de ofițeri după ce a încetat să reziste, „și cu siguranță odată ce a fost în primejdie”. El a spus că tipul de reținere pe care îl folosea Chauvin, în vârstă de 45 de ani, a venit „odată ce nu a mai existat nicio rezistență și, în mod clar, după ce domnul Floyd nu a mai fost receptiv – și chiar nemișcat”.

„Adică, în niciun fel, formă sau forma, prin politică, nu face parte din pregătirea noastră și cu siguranță nu face parte din etică și valorile noastre.” Imaginile din momentul arestării au făcut înconjurul lumii.

Luarea în custodie a lui George Floyd pe motivul unei facturi contrafăcute este rară

Arradondo a mai menționat că ar fi rar ca ofițerii să ia în custodie un suspect acuzat de trecerea unei facturi contrafăcute, așa cum a fost și Floyd. Șeful poliției a spus că „a ieși dintr-o situație” a fost întotdeauna mai bun decât să folosești forța, adăugând că ofițerii ar putea solicita „ajutorul comunității” atunci când sunt disponibili.

Avocatul apărării Eric Nelson l-a întrebat pe Arradondo cu privire la ofițerii care flutură o armă pentru a dezamorsa o situație, așa cum a făcut domnul Chauvin, dând spray-ului de piper celor care privesc.

„Uneori, un ofițer trebuie să scoată arma și să spună, dacă nu mă asculți, voi folosi forța”, a spus Nelson.

Șeful a fost de acord că este în conformitate cu politica de a face, uneori, gesturi în așa fel încât să determine un suspect să se retragă. Când i s-au arătat diferite unghiuri de filmare ale arestării de către dl Nelson, dl Arradondo a mai remarcat că chiar înainte de sosirea paramedicilor, se pare că dl Chauvin și-a deplasat genunchiul pe omoplatul dlui Floyd.

Adauga un comentariu