National

Seful Regiei Judetene de Drumuri si Poduri Constanta, ridicat in urma perchezitiilor, adus la DNA

Publicat: 19 mart. 2014
1

Seful Regiei Judetene de Drumuri si Poduri Constanta, Adrian Gambuteanu, a fost adus, in aceasta dupa-amiaza, in jurul orei 17.00, la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru a fi audiat. La intrarea in sediul DNA, Gambuteanu nu a facut nicio declaratie.

Tot la sediul central al DNA a fost adus anterior, astazi, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Constanta, Nicusor Constantinescu, care a declarat, la intrare, ca se teme ca va fi arestat.

Citeste si: Presedintele CJ Constanta, adus cu MASCATII la Bucuresti

Seful Regiei Judetene de Drumuri si Poduri Constanta, Adrian Gambuteanu, a fost ridicat, astazi, de procurorii DNA, in urma perchezitiilor care au avut loc la sediul regiei, dar si la Consiliul Judetean si la locuinta lui Nicusor Constantinescu, ridicat, de asemenea, si dus la audieri.

De asemenea, anchetatorii au ridicat mai multe documente de la sediul Regiei Judetene de Drumuri si Poduri.

Intr-un comunicat transmis miercuri, DNA preciza ca perchezitiile, desfasurate in trei locuri din municipiul Constanta, intre care si doua sedii ale unor institutii publice, au loc intr-un dosar in care se fac cercetari privind savarsirea, in perioada 2011-2013, a unor infractiuni asimilate celor de coruptie de catre functionari publici cu functii de conducere in plan local.

Citeste si: Nicusor Constantinescu dupa audieri: „DNA trebuie desfiintat”

„In acest moment, in cauza se efectueaza urmarirea penala prin raportare strict la fapte, nefiind inceputa urmarirea penala fata de vreo persoana”, arata DNA.

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost ridicat de procurorii anticoruptie, in urma perchezitiilor facute la locuinta sa, dar si la sediul CJ si al Regiei Judetene de Drumuri si Poduri Constanta.

Nicusor Constantinescu a fost urcat de anchetatori intr-o masina a Jandarmeriei, el spunand ca nu stie de ce este ridicat si dus la audieri: „Nu stiu de ce ma iau”. Acesta va fi adus la Bucuresti, pentru audieri.

De asemenea, anchetatorii au ridicat de la locuinta lui Nicusor Constantinescu mai multe cutii cu documente.

Citeste si: Nicusor Constantinescu nu poate parasi tara. Instanta a respins cererea presedintelui CJ

Vicepresedintele CJ Constanta Cristinel Dragomir a afirmat, miercuri, ca procurorii au cerut corespondenta institutiei cu Regia de Drumuri si Poduri Constanta cu privire la controlul Curtii de Conturi din 2010 si 2011, dar si acte privind eliberarea avizelor la certificate de urbanism „pentru multe obiective”.

„A fost prezentat un mandat de perchezitie la sediul Consiliului Judetean Constanta si in acest moment comisari de la DNA Bucuresti primesc documentele solicitate. Este vorba despre documente referitoare sau corespondenta cu Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta cu privire la controlul Curtii de Conturi la RAJDP pe 2010 si 2011 si este vorba de documente, cereri privind eliberarea avizelor certificatelor de urbanism, prelungire certificate de urbanism pentru multe, multe obiective, pe care le vom pune la dispozitie”, a declarat Cristinel Dragomir, citat de corespondentul MEDIAFAX.
Comentarii
  • MAFIOTISM + IMORALITATE + INCOMPETENTA + GOLANEALA ?
    14 000 DE SALARIATI DE LA CFR CALATORI INTREABA CUM DE SE MAI AFLA LA CONDUCEREA SOCIETATII MANAGERUL “SMART” DOROBANTU VALENTIN SI GASCA LUI, DUPA ATATEA SI ATATEA RAPOARTE NEGATIVE TOATE CU “IZ” PENAL ALE CORPULUI DE CONTROL AL MINISTRULUI TRANSPORTURILOR?
    SA INTELEGEM CA CINE INCALCA FLAGRANT LEGEA IN ROMANIA POATE SA FIE RETRIBUIT IMPARARESTE CU 9000 DE EURO NET LUNAR ? ASA SE PARE…
    DL. VICTOR PONTA , DL. DAN SOVA ,
    PARCA NU SUNTEM TOTUSI IN CRIMEEA !

Adauga un comentariu