National

Seful unei Case Judetene de Sanatate, spor lunar de 2.200 de lei pentru ca sta in fata calculatorului!

Publicat: 29 iul. 2018
1

Ion Marius Savin, directorul general al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Bacau, are deosebita placere de a incasa lunar nu mai putin de 2200 de lei, pentru ca la locul de munca isi pune viata in pericol… Va dati seama cu cata strangere de inima pleaca omul de-acasa spre locul de munca, stergandu-si, discret, o lacrima aparuta in coltul ochilor, privind cu duiosie la cei dragi, pe care nu stie daca-i va revedea la sfarsitul zilei, pentru ca, nu-i asa, isi pune viata in pericol, pentru binele bolnavilor din judet. Cum isi pune viata in pericol domnul Savin? Pai, intr-un mod infricosator, pentru noi oamenii obisnuiti – stand in fund, pe-un scaun, in fata calculatorului. Conform datelor de pe site-ul CJAS Bacau, Ion Savin ia un salariu brut de peste 14.000 de lei, la care se adauga sporul de vatamare de 2200 de lei si tichete de vacanta de  1450 de lei, ne informeaza Ziarul de Bacau. 

Nu e singurul care face fata provocarilor periculoase de la locul de munca, de sporul de vatamare beneficiaza toti angajatii din administratia publica locala, dar si ceilalti angajati din birourile Casei de Asigurari, de exemplu, iau sporuri intre 600 si 1400 de lei, in functie de salariu.

”Aceste sporuri sunt trecute in Legea salarizarii. Documentatia pentru acordarea sporului de conditii vatamatoare se intocmeste de catre un expert in medicina muncii si se aproba ulterior de alte institutii. Toti angajatii caselor beneficiaza de 15 la suta spor direct si 15 la suta spor pentru activitatea la calculator. Si nu suntem singurii angajati care avem aceste sporuri. Toti cei care lucreaza, de exemplu, la calculator au acest spor. Sporurile au venit sa rectifice pierderile salariale, pentru ca noi am pierdut la salarii cu legea salarizarii”, a declarat Dan Stoica, purtator de cuvant al CJAS .

Sporul se acorda dupa ce anual o comisie de la Directia de Sanatate Publica vine sa verifice fiecare birou pentru a vedea daca exista calculatoare, xerox-uri, imprimante sau alta aparatura care emite radiatii. Astfel, angajatii de la stat iau pana la 15% in plus la salariu pentru ca lucreaza cu echipamente electronice, care le pun viata in pericol. Poate ca nimeni nu ar avea nimic de comentat in legatura cu aceste sporuri, daca lucrurile in respectivele institutii ar functiona asa cum trebuie. Dar nesimtitrea unora dintre angajati e atat de mare incat chiar si asa, cu toate aceste sporuri, in relatia cu cetateanul nu transpira decat incompetenta si lipsa e profesionalism.

Adauga un comentariu