Local

Seiful Primariei Popricani a fost furat. Politistii cauta trei indivizi – FOTO

Publicat: 10 oct. 2016

@Un jaf ca in filme s-a produs la sfarsitul saptamanii trecute, la Primaria Popricani @ Hotii au patruns in casieria institutiei si au iesit cu tot cu seif, dupa aproximativ opt minute @ Totul a fost surprins de camerele video, iar politistii spera acum sa-i prinda in scurt timp pe autori

Seiful cu bani al Primariei Popricani a fost furat de persoane ramase inca neidentificate, in noaptea de sambata/ duminica. In el, dar si intr-un sertar din casierie, se afla suma totala de 15.392 de lei, constand in indemnizatiile persoanelor cu handicap si ale consilierilor locali. Potrivit politistilor, furtul a fost favorizat si de faptul ca institutia nu beneficiaza de paza. Jaful a fost filmat de catre camerele sistemului de supraveghere cu care este dotata primaria. Unitatea care detine imaginile a fost luata de catre anchetatori, pentru a identifica hotii.

In urma primelor investigatii, cei trei hoti au debransat initial cladirea de la alimentarea cu energie electrica, de la un stalp de iluminat situat vizavi de primarie, au fortat usa de la intrare si pe cea de la casierie, dupa care au patruns inauntru, s-au strecurat printr-un geam unde se efectueaza platile si au furat seiful. Acestia l-au scos pe o poarta din lateralul primariei.

Cel mai probabil, ei au fost asteptati de un alt complice, cu o masina, pentru a transporta seiful greu, de aproximativ 300 de kilograme. Hotii purtau manusi, iar glugile de la hanorac le aveau trase pe cap. In imagini surprinse pe camerele din incinta primariei se poate observa clar modul de operare al infractorilor, jaful fiind comis in aproximativ 10 minute. Potrivit edilului localitatii, sambata a avut loc o cununie civila in incinta primariei si cel mai probabil angajatul a uitat sa mai armeze alarma.

„Cred ca autorii sunt din localitate. Aici este un club mare si vin tot felul de indivizi. Chiar daca au oprit alimentarea cu energie electrica, sistemele mai functioneaza pret de trei ore. Au operat intr-un timp scurt si erau bine pregatiti. Nu avem paznic deoarece aceasta functie nu este cuprinsa in organigrama. Usa de la intrare au deschis-o usor, dar la cea de la casierie cel mai probabil s-au folosit de o ranga pentru a o deschide”, a precizat Valeriu Parlog, primarul comunei Popricani.  Localnicii care s-au prezentat ieri, inca de dimineata, la primarie, pentru a incasa indemnizatiile pentru persoanele cu handicap, au suferit un soc. Acestia au fost informati ca tocmai banii lor au disparut.

Au furat banii sarmanilor

„Nu este ceva corect. Maruntisuri s-au mai furat, dar banii din primarie… Si eu am o fata cu gradul I de handicap si am venit pentru bani, dar daca s-a intamplat asta, nu am ce face. Pana nu-i prinde pe hoti, nu sper sa-mi vad banii. Acesti bani conteaza mult pentru mine. Vine iarna si trebuie lemne. Nu am cu ce lua”, a spus un localnic prezent la primaria proaspat calcata de hoti, pentru a incasa indemnizatia. Descoperirea a fost facuta abia ieri dimineata, de catre angajatii care s-au prezentat la munca. Politistii au un cerc de suspecti si sustin ca in scurt timp autorii jafului vor fi prinsi.

„S-a intocmit dosar penal si exista un cerc de suspecti. Politistii analizeaza imaginile video, pentru identificare autorilor si recuperarea prejudiciului”, a declarat subinspectorul Anca Vijiac, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean.

Disparitii invaluite in mister

In ultimii ani, alte doua primarii au ramas fara seifuri. Hotii nu au fost prinsi nici pana in prezent. Ambele cazuri s-au petrecut in anul 2010. Primul a avut loc in luna mai. Atunci, Primaria Baltati a fost tinta unui jaf de proportii. Doi barbati, care s-au recomandat drept politisti, au reusit sa-l imobilizeze pe paznic si sa fuga cu peste 40.000 lei, bani ce reprezentau contravaloarea subventiilor pentru caldura. Atacatorii l-au legat pe paznic cu sarma, cu sireturile de la incaltaminte si au folosit un spray paralizant.

Pentru ca sistemul de alarma s-a declansat, hotii au taiat firele. Spargatorii nu au gasit casieria imediat si au fortat usa de la Biroul de Stare Civila. Cu ajutorul unui fai, hotii au spart casa de valori si au luat banii. Paznicul, un barbat de 50 ani, a stat legat de scaun trei ore, fiind gasit in zorii zilei de catre un consatean. Un barbat a furat, pe 10 noiembrie 2010, seiful fara bani din sediul Primariei Ciortesti. Furtul s-a produs în jurul orei 3:30, paznicul fiind la acea ora în interiorul cladirii.

Citeste si :  A comis-o la 69 de ani. Ce a putut sa faca un sofer

Adauga un comentariu