Frumusete

Selfie-urile ne distorsioneaza fata cu 30%. Ce recomanda expertii?

Publicat: 08 mart. 2018
7

Medicii specializati in chirurgie plastica au inceput sa fie alertati de numarul din ce in ce mai mare de pacienti care vor sa-si faca operatii estetice pentru ca pur si simplu nu dau bine in selfie-uri, potrivit descopera.ro, care citeaza Live Science. Unii oameni aduc ca argument faptul ca in cele mai multe poze pe care si le fac singuri cu telefonul mobil au nasul prea mare sau par prea grasi.

Potrivit unui sondaj prezentat recent de Academia Americana de Chirurgie Plastica si de Reconstructie a Fetei, 55% dintre medicii specialisti in chirurgie plastica au declarat anul trecut ca au avut pacienti care au vrut sa-si faca operatie estetica, pentru a da mai bine in selfie-uri. Problema e ca oamenii au fetele distorsionate in selfie-uri pentru ca mana lor e prea scurta, pozele fiind facute de la distanta de aproximativ 30 de centimetri. Din acest motiv, de multe ori aratam in poze ca atunci cand mergem la un muzeu al simturilor, unde ne privim in oglinzi ce ne deformeaza corpul si ne fac sa aratam cand mai grasi, cand mai slabi.

Pentru a arata cat de cat normal, ar trebui sa avem o mana lunga de un metru si jumatate, potrivit cercetatorilor de la Rutgers New Jersey Medical School si Universitatea Stanford din California. Autorii studiului au creat un model matematic care demonstreaza teoria lor. Expertii au constatat ca o poza realizata de la distanta de 30 de centimetri face ca nasul barbatilor sa para cu o treime mai mare decat e in realitate, in timp ce in cazul femeilor apare o distorsiune similara, de 29 de procente.

Medicii specialisti in chirurgie plastica le recomanda oamenilor sa se gandeasca de doua ori inainte sa-si faca o operatie estetica. O solutie la frustrarile amatorilor de selfie-uri vine de la un inventator italian, care a conceput inca din 2016 o drona care face asemenea poze. „AirSelfie” este dotata cu o camera ce face fotografii HD si un card de memorie de 4 GB. Drona pentru selfie-uri cantareste doar 52 de grame si incape intr-o palma.

Adauga un comentariu