News Flash:

Seminarii stiintifice importante la Universitatea Cuza Iasi

13 Martie 2015
940 Vizualizari | 0 Comentarii
In perioada 16 - 19 martie , la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei din cadrul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC) Iasi se desfasoara doua seminarii stiintifice in domeniul Pedagogiei sociale. Grupul tinta este reprezentat de 500 de studenti, care vor participa activ la procesul de dezvoltare curriculara si vor fi beneficiari ai planurilor revizuite de invatare pentru cele trei directii de studii existente - pedagogie, psihopedagogie speciala, psihopedagogia invatamantului primar si prescolar, avand acces la documentare stiintifica prin biblioteca virtuala creata in proiect. Dintre acestia, 300 de studenti vor fi testati in vederea evaluarii invatarii anterioare, 50 dintre ei vor fi integrati in procesul de validare a competentelor anterioare pentru pedagogie sociala, iar pe baza planurilor individualizate vor fi formati modular pentru obtinerea tuturor competentelor in pedagogie sociala. 
Seminariile au ca scop actualizarea a trei calificari la nivel de licenta si introducerea uneia noi, Pedagogia sociala, oferind mecanisme de validare a invatarii anterioare pentru noua calificare. Totodata, se vor dezvolta servicii de documentare stiintifica, facilitand accesul studentilor la informare si cercetare a procesului de corelare a invatarii pe tot parcursul vietii cu nevoile pietii muncii. Cele doua seminarii au ca tema Pedagogia sociala si Pedagogia prin teatru si media, fiind sustinute de cadre didactice de la VIA University College Danemarca. Actiunea se adreseaza in mod deosebit cadrelor didactice de la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatie, care fac parte din grupul tinta al proiectului Darps, dar si tuturor celor interesati de imbunatatirea actului didactic.
Obiectivul proiectului vizeaza trei dimensiuni de actiune prin dezvoltare la nivel sistemic si institutional, articulare in plan european si national si reconstructie a politicilor si practicilor de formare a pedagogului social cu studii superioare. Reconstructia politicilor si practicilor de formare are la baza regandirea invatarii, valorificarea achizitiilor dobandite anterior pentru continuarea formarii, redefinirea ponderii formarii practice si teoretice astfel incat sa faciliteze si sa sustina insertia profesionala. Activitatile au loc in cadrul proiectului "Dezvoltare Articulare si Reconstructie in Pedagogia Sociala - Dar PS", implementat de UAIC, in parteneriat cu VIA University College Danemarca. Grantul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane si se inscrie in Axa prioritara 1 - "Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si dezvoltarii societatii bazate pe cunoastere", Domeniul major de interventie 1.2. "Calitate in invatamantul superior", avand o perioada de implementare de 18 de luni, de la 14 mai 2014 pana la 14 noiembrie 2015.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

uaic iasi seminarii stiintifice pedagogie psihopedagogie speciala
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2018 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2000 (s) | 21 queries | Mysql time :0.081651 (s)