Actualitate

Semnal de alarmă tras de Beatrice Mahler în legătură cu numărul mare de infectări

Publicat: 07 sept. 2020
Beatrice mahler vorbește numărul de pacienți infectați cu COVID-19
Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta“ din București

Managerul Institutului de Pneumologie „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, trage un semnal de alarmă în legătură cu numărul de infectări. Beatrice Mahler este de părere că, deși coeficientul de 1,5 cazuri la mia de locuitori, care poate afecta începerea școlii, e greu de atins, având în vedere populația mare a Capitalei, spitalele din țară sunt în continuare suprasolicitate.

„Numărul cazurilor din București este îngrijorător. Săptămâna aceasta poate să fie o provocare pentru sistemul de sănătate din București”, a declarat Beatrice Mahler.

Reacția Managerului Institutului de Pneumologie „Marius Nasta” vine în condițiile în care spitalele din Capitală sunt aproape de capacitatea maximă.

Semnal de alarmă tras de Beatrice Mahler: „Concediile au dus la o creștere a numărului de cazuri“

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” consideră că această creștere a numărului de cazuri noi de infectări cu COVID-19 în București este cauzată de concediile pe care le-au avut oamenii în această perioadă și în care nu au mai dat o mare atenție măsurilor de prevenire.

„Creșterea numărului de cazuri este efectul concediilor și vacanțelor în București dar și în alte județe mari, unde se raportează multe cazuri de infecție cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2. Mulți se prezintă pentru evaluare și solicită extrem de mult personalul medical“, a precizat Beatrice Mahler.

Foarte multe cazuri la Terapie Intensivă

Medicul susține că spitalul pe care îl conduce se află într-o „fază de platou”, însă are un număr mare de pacienți care se internează și de pacienți la secția de terapie intensivă.

„În momentul de față, suntem într-o «fază de platou», însă este îngrijorător faptul că sunt din ce în ce mai multe cazuri de pacienți care ajung la secția de terapie intensivă“, a menționat managerul Institutului „Marius Nasta“ din Capitală, Beatrice Mahler.

„COVID-19 este mai agresiv de la o zi la alta!”

Managerul Institutului „Marius Nasta“ din Capitală, vorbește despre o posibilă creștere a agresivității COVID-19. Beatrice Mahler susține că din ce în ce mai mulți pacienți infectați cu SARS-CoV 2 ajung la camera de gardă cu forme severe. Medicul consideră că asta ar putea indica o creșere a agresivității virsului.

„Marea majoritate a pacienților care se prezintă au același tip de comorbidități – pacienții cu boli cardiovasculare, cu obezitate și diabet sunt supuși unui risc major. În Institutul Marius Nasta, o mare parte din pacienții COVID pozitivi au și patologie pulmonară cronică”, a mai spus Beatrice Mahler.

„Mulți pacienți suspecți vin cu saturații foarte mici de oxigen“

Managerul Institutului „Marius Nasta“ din Capitală s-a arătat îngrijorată de faptul că la camera de gardă ajung pacienți suspecți cu saturații foarte mici de oxigen.

„Dacă e să ne uităm la profilul pacientului internat, pacienții din acest moment sunt în marea majoritate cu forme severe. Mai mult decât atât, ajung la camera de gardă pacienți suspecți cu saturații foarte mici (de oxigen, n.r.), care vin de la domiciliu cu forme severe. Acesta e un lucru care ne îngrijorează, pentru că poate să indice o modificare de agresivitate a acestui virus, pe care o percepem de la o zi la alta”, a precizat Beatrice Mahler.

Adauga un comentariu