Actualitate

Semnal de alarmă tras de PSD: „Anul acesta cadoul lui Orban de Crăciun pentru antreprenori sunt executările silite!“

Publicat: 18 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Semnal de alarmă tras de PSD Anul acesta cadoul lui Orban de Crăciun pentru antreprenori sunt executările silite
Partidul Social Democrat acuză Guvernul că încearcă să diminueze gravitatea falsificării datelor privind decesele Covid-19 din perioada campaniilor electorale de anul trecut și ulterior acestora, strecurându-le „cu picătura”, în fiecare zi, alături de decesele zilnice

Reprezentanții PSD trag un semnal de alarmă spunând că actualul Guvern a „uitat” să amâne termenul până la care se reiau executările silite.

În aceste condiții, că mulți români ar putea avea surprize neplăcute de Crăciun. PSD consideră că în goana ”după ciolan”, guvernanții uită de nevoile românilor și nu mai iau nicio măsură.

„Anul acesta cadoul lui Orban de Crăciun pentru antreprenori sunt executările silite! Primul efect dur al inconștienței declanșate de lupta pe ciolan a Coaliției pierzătorilor se va vedea exact de Crăciun! Românii cu venituri afectate de pandemie vor avea conturile poprite de la ANAF, în lipsa unui Guvern care să amâne termenul de la care se reiau executările silite“, scriu social democrații pe pagina de Facebook.

„De Crăciun, în loc să bată Moșul la ușă va bate portărelul!“

Social democrații susțin că blocarea negocierilor unui nou Guvern a lăsat țara pe mâinile unui Guvern interimar, care nu poate emite ordonanțe de urgență.

„Demisia premierului Orban şi blocarea negocierilor unui nou Guvern a lăsat țara pe mâinile unui Guvern interimar, care nu poate emite ordonanțe de urgență. Drept urmare, măsura nu poate fi prelungită în timp util, iar suspendarea executării silite încetează chiar pe 25 decembrie 2020.

De Crăciun așadar, datorită inconștienței lui #Orban, în loc să bată Moșul la ușă va bate portărelul! Popririle de conturi și executările silite pot începe din 28 decembrie 2020, prima zi lucrătoare după Crăciun, fapt confirmat și de ANAF presei economice.

Orban, Barna și Gașca pierzătorilor trag de ciolanul guvernării, în vreme ce românii și firmele locale sunt puse să plătească acest chiolhan al puterii!”, mai scriu social democrații pe pagina de Facebook.

Dezastru în economie lăsat de Florin Cîțu

România pare să aibă parte de un dezastru din punct de vedere economic. Florin Cîțu s-a împrumutat, în numele țării cu peste 9 miliarde de euro doar în octombrie.

Conform celui mai recent raport, România are o datorie externă de 118,99 miliarde euro, mai mare cu 9.2 miliarde de euro decât anul trecut. În condiţiile în care raportul este făcut pentru luna octombrie 2020.

Florin Cîțu a împrumutat pe bandă rulantă

Conform statisticei făcute de BNR, datoria externă a crescut în parametri alarmanţi în 2020 comparativ cu 2019. Premierul desemnat de PNL, Florin Cîțu lasă, în urma lui, un minister greu de gestionat cu multe datorii. BNR arată faptul că datoria externă a crescut cu 9.208 miliarde de euro. Structural vorbim de o datorie de 84 miliarde de euro pe termen lung, şi o datorie de 34 de miliarde de euro pe termen scurt:

În perioada ianuarie – octombrie 2020, datoria externă totală a crescut cu 9,208 miliarde euro. În structură: datoria externă pe termen lung a însumat 84,771 miliarde euro la 31 octombrie 2020 (71,2% din totalul datoriei externe), în creştere cu 14,1% faţă de 31 decembrie 2019; datoria externă pe termen scurt a înregistrat la 31 octombrie 2020 nivelul de 34,22 miliarde euro (28,8% din totalul datoriei externe), în scădere cu 3,5% faţă de 31 decembrie 2019”, arată datele BNR, scrie agerpres.ro.

Străinii nu prea au investit în România. Conform datelor oficiale emise de Banca Naţională Română (BNR), investiţiile directe ale nerezidenţilor din România au însumat 1,7 miliarde de euro înregistrând o scădere accentuată de aproximativ 3 miliarde. Concret, în aceeaşi perioadă ianuarie-octombrie a anului 2019, investiţiile făcute de nerezidenţi se ridicau la un total de 4.673 miliarde de euro, din care participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat valoarea netă de 3,262 miliarde euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă negativă de 1,508 miliarde euro.

Adauga un comentariu