Coronavirus

Semnal de alarmă tras de un medic britanic: „Virusul SARS-CoV-2 ar putea fi transmis chiar și după vaccinare“

Publicat: 25 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Semnal de alarmă tras de un medic britanic Virusul SARS-CoV-2 ar putea fi transmis chiar și după vaccinare
Jonathan Van-Tam, adjunctul directorului medical al Marii Britanii

Medicul britanic Jonathan Van-Tam trage un semnal de alarmă în legătură cu transmiterea virusului SARS-CoV-2.

Adjunctul directorului medical al Marii Britanii susține că persoanele vaccinate anti Covid ar putea transmite virusul mai departe, potrivit BBC.

Profesorul Jonathan Van-Tam a susținut, într-un articol din Sunday Telegraph, că oamenii de ştiinţă nu ştiu încă impactul vaccinului asupra transmiterii, spunând că vaccinurile oferă speranţă, iar ratele de infectare trebuie să scadă rapid.

„Niciun vaccin nu a fost vreodată 100% eficient, deci nu există o protecţie garantată. este posibil ca virusul să fie contractat în perioada de două până la trei săptămâni după ce s-a primit un vaccin şi este mai bine să se aştepte cel puţin trei săptămâni pentru ca un răspuns imun să se dezvolte pe deplin la persoanele în vârstă”, a declarat profesorul Jonathan Van-Tam.

Medicul britanic: „Puteţi da Covid-19 altcuiva şi lanţul de transmitere va continua“

Adjunctul directorului medical al Marii Britanii  este de părere că, în ciuda vaccinării, lanțul de transmitere poate continua.

„Chiar şi după ce aţi luat ambele doze de vaccin, puteţi da Covid-19 altcuiva şi lanţul de transmitere va continua. Vaccinurile funcţionează făcând corpul să creadă că trebuie să lupte împotriva virusului. Şi te antrenează pentru această luptă producând anticorpi şi stimulând celulele T. Abia atunci veţi fi gata să vă confruntaţi cu adevăratul pericol”, a menționat Jonathan Van-Tam, care a adăugat că masca de protecție trebuie purtată în continuare.

Alexandru Rafila: „Circulația oricărei tulpini va fi mai mică dacă vaccinăm mult”

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a declarat că dacă populația se vaccinează mai mult, gradul de circulație a virusului scade treptat, existând mai puține șanse de evoluție spre noi tulpini.

„Vreau sa va spun un lucru care trebuie sa fie o filosofie a intregii campanii de vaccinare: circulatia oricarei tulpini va fi mai mica daca vaccinam mult. Practic virusul cu cat circula mai putin cu atat ii dai mai putine sanse sa evolueze genetic si sa duca la variante mai putin responsive la vaccinul de pe piata”, a declarat Alexandru Rafila.

Care este imunitatea dobândită după vaccinarea împotriva COVID-19

Medicul a explicat că, după ce unei persoane i-a fost administrat serul împotriva coronavirusului, nivelul de anticorpi formaţi în organismul uman este unul care se menţine constant şi este înalt. Potrivit acestor informații, se poate deduce că imunitatea împotriva COVID-19 s-ar putea extinde până la un an de zile.

Mai mult, Rafila a vorbit şi despre un alt vaccin care lansase aceeaşi discuţie şi care, după vaccinare, s-a dovedit a crea o imunitate de 10 ani de zile.

„Nu știm încă pentru cât timp vom fi imuni dar studiile au arătat că nivelul de anticorpi după vaccinare este menținut înalt și constant. Probabil că cel mai puțin, vom fi imuni în jur de un an de zile. Dar e posibil că acest interval, pe măsură ce acumulăm experiență, să fie mai mare”, a spus Rafila. „La vaccinul HPV a fost aceeași discuție și imunitatea durează 10 ani. Să dea Dumnezeu să fie la fel și la coronavirus”, a adăugat acesta.

Adauga un comentariu