Actualitate

Semnal de forță transmis de premierul Florin Cîțu pentru Ludovic Orban în legătură cu numirea lui Dan Vîlceanu la Ministerul de Finanțe: A fost doar un singur vot împotrivă

Publicat: 18 aug. 2021
Premierul României Florin Cîțu cu mâna ridicată
Florin Cîțu amenință cu demiterea managerilor de spitale

Președintele PNL, Ludovic Orban pare să fi pierdut susţinerea membrilor Biroului Politic Național (BPN) al PNL, iar premierul Florin Cîțu a ţinut să transmită un mesaj de forţă. Odată cu votarea lui Dan Vîlceanu la Ministerul de Finanțe, președintele PNL pare să fi pierdut în totalitate influenţă din interiorul partidului liberal.

Vă aducem aminte faptul că Dan Vîlceanu a fost validat cu o largă majoritate pentru poziţia de ministru al Finanţelor în Guvernul Cîțu după ce Ludovic Orban a lansat mai multe acuzaţii legate de convocarea BPN.

Mesaj de forţa transmit de premierul Florin Cîțu pentru Ludovic Orban

Într-o conferinţă de presă care a avut loc imediat după validarea lui Dan Vîlceanu pentru poziția de ministru de Finanțe, premierul Florin Cîțu a ţinut să îi ofere o replică lui Ludovic Orban. Acesta i-a transmis faptul că în BPN a fost o majoritate confortabilă de persoane care au votat pentru propunerea premierului. Așadar, din totalul membrilor convocați care au ajuns la ședință a fost înregistrat doar un vot împotriva, cel mai probabil al președintelui Ludovic Orban.

„Votul a fost dat. Sunt 70% dintre președinți de filiale care au fost astăzi aici. A fost un singur vot împotrivă. Un alt vot a fost dat pentru derogare de la stătut pentru candidatura mea la președinția partidului. A fost vot unanim pentru această derogare”,a declarat Florin Cîțu la finalul ședinței.

Acest vot se poate traduce prin faptul că Ludovic Orban pierde un important atu în lupta pentru Congresul PNL din data de 25 septembrie 2021.

Ludovic Orban s-a arătat şocat de convocarea BPN al PNL

Într-o intervenţie dinaintea şedinţei, Ludovic Orban s-a arătat iritat de faptul că premierul Florin Cîțu a anunţat într-un scurt timp convocarea BPN al PNL. Acesta a menţionat că este unic faptul că un asemenea for este format într-un interval atât de scurt de timp.

„Premierul a făcut publică o propunere. Eu n-am mai întâlnit astfel de situații în care să fie convocat un BPN la 10.30 la ora 18. Unii colegi nu pot participa, deoarece a fost făcută întrunirea de pe o zi pe alta”, a spus Ludovic Orban.

De altfel, în cadrul aceleiași intervenție, președintele PNL a menționat că scăderea în sondaje a formațiunii politice este cauzată de luptele interne din cadrul partidului.

Dan Vîlceanu, validat pentru funcția de ministru de Finanțe de PNL

Deputatul PNL, Dan Vîlceanu, a fost validat pentru a prelua portofoliul Ministerului de Finanțe, în cadrul Biroului Politic Național al PNL, cu 47 de voturi la 1.

Procedural, premierul Florin Cîțu urmează să trimită propunerea către președintele Klaus Iohannis, iar ulterior Dan Vîlceanu va depune jurământul.

„Avem nevoie de un ministru la Finanțelor cât mai repede. Astăzi vorbim despre Ministerul Finanțelor”, a declarat Florin Cîțu.

Întrebat dacă a vorbit cu președintele Klaus Iohannis despre propunerea ca Dan Vîlcanu să fie viitorul ministru al Finanțelor, Cîțu a afirmat că: după ce vom avea numirea lui Dan Vîlceanu va fi și depunerea jurământului.

Adauga un comentariu