Boli si tratamente

9 semne că nu bei suficiente lichide

Publicat: 01 sept. 2020
Semne ca nu bei suficienta apa
Semne ca nu bei suficienta apa

Semne ca nu bei suficienta apa. Dacă aveți 60 de kilograme, purtați 40 de kilograme de apă în voi. Aceasta din urmă reprezintă 65% din corpul nostru. Ne hrănește toate organele și ne menține zonele umede: articulații, ochi, salivă, hidratează pielea sau chiar ne permite să ingerăm nutrienții necesari. Dacă nu bei suficienta, corpul reacționează.

Urina ta este foarte colorată

Urina închisă sau colorată este un semn că nu sunteți bine hidratat. Cu cât bei mai multe lichide, cu atât expulzi mai multă apă prin urinare și cu atât urina este mai clară.

Aveți constipatie

Apa ajută la menținerea funcționalității rinichilor și a sistemului digestiv. Dacă nu beți suficienta, puteți dezvolta constipație. În ceea ce privește rinichii, este posibil să dezvoltați bacterii care pot duce la cistită, care se caracterizează prin durere în timpul urinării.

Semne ca nu bei suficienta apa. De multe ori ai dureri de cap

O durere de cap este adesea un semn că organismului îi lipsește apa. Dacă rămâi fără ea, corpul tău are probleme în menținerea nivelului său de serotonină, ceea ce poate duce la migrene. Vasele de sânge din creier au nevoie de apă pentru a funcționa corect. Oboseala poate fi și rezultatul deshidratării, dacă te simți brusc obosit, hidratează-te pentru a compensa.

Ti-e sete

A avea sete este deja un semn că hidratarea ta nu este suficientă! Este un semnal de avertizare din partea corpului care spune: îmi lipsește apa. Dar când îți este sete, înseamnă că ești deja deshidratat. Așa că nu așteptați până când vă este sete.

Pielea ta este uscată

Pielea are nevoie de multă apă pentru a rămâne sănătoasă. Dacă pielea este uscată, de multe ori nu este necesar să aplicați mai multă cremă. Hidratarea pielii se face din interior, bând suficientă apă! Acest lucru se aplică și dacă aveți cercuri întunecate foarte evidente in jurul ochilor, corpul vă informează că îi lipsește apă.

Semne ca nu bei suficienta apa. Ai respirație urât mirositoare

Apa este cea care menține zonele umede, precum gura, hidratate corespunzător. Dacă nu ai băut suficienta, ai rămas fără salivă. Cu toate acestea, saliva are proprietăți antibacteriene. Dacă nu este prezenta în cantitate suficientă, aveți tendința de a avea respirație urât mirositoare.

Ai crampe musculare

Pentru a funcționa bine, mușchii trebuie să fie hidratați, la fel și articulațiile. În lipsa apei, corpul încetinește circulația sângelui pentru a se salva și pentru a concentra fluxul sanguin către organele vitale. Dacă sunteți victima crampelor, corpului dumneavoastră îi lipsește hidratarea pentru a circula bine sângele peste tot.

Semne ca nu bei suficienta apa. Aveți poftă bruscă de zahăr

Dacă nu ați băut suficienta apa, mai ales după exerciții, resursele de glicogen sunt foarte mici. Este combustibilul corpului. Prin reflex, veți dori carbohidrați, deci alimente dulci. Trebuie să mâncați, de preferință fructe sau iaurt și să beți multă apă.

Adauga un comentariu