Sfatul medicului

Semne care iti spun ca urmeaza sa nasti

Publicat: 10 mai 2013
7

Ruperea membranelor: mergeti la maternitate!In absenta unor contractii, pierderile apei nu inseamna neaparat ca travaliul a inceput. Cu toate acestea, este important sa va indreptati spre maternitate, in primul rand pentru ca momentul nasterii este aproape, si, de asemenea, copilul tau nu mai este protejat impotriva infectiilor, deoarece lichidul amniotic, in care a stat s-a scurs.

Cum stiti ca vi s-a rupt apa?In timp ce unele femei pot experimenta un potop brusc, altele simt ca au pierderi regulate. Deci, daca observati scurgeri, chiar daca nu sunt abundente, dar constante, este foarte posibil sa pierdeti apa. In aceasta situatie cel mai bine este sa mergeti la maternitate, pentru a stii ce se intampla.

Contractiile regulate si intense: semn ca trebuie sa mergeti la maternitate Contractiile care apar in timpul sarcinii sunt normale si comune. Ceea ce diferentiaza contractii care indica faptul ca travaliul a inceput, este ritmul lor si evolutia lor. Daca acestea sunt regulate, apar mai frecvent in timp ce stati intinsa si devin mai intense, atunci desigur, micutul vostru a decis ca este timpul sa se nasca.

Pierderea dopului gelatinos: nu intrati in panicaAtunci cand dopul gelatinos nu mai blocheaza lichidul din colul uterin, aceasta nu inseamna neaparat ca sunteti gata sa nasteti, deoarece eliminarea dopului poate aparea cu mai multe zile inainte de nastere. Deci, daca va veti pierde acest dop de mucus, fara sa vi se rupa apa sau fara sa simtiti contractii, stati linistita, momentul mult asteptat nu a inceput inca. Asteptati-va ca nasterea sa apara in doar cateva zile, si incercati sa va bucurati de ultimele clipe libere si profitati de acest interval de timp pentru a face inca o verificare a gentii pentru maternitate.

Adauga un comentariu