Boli si tratamente

Semne mai putin obisnuite care anunta un atac de cord

Publicat: 18 ian. 2017
7

Conform studiilor, 70% dintre persoanele care sufera un atac de cord au semne prevestitoare cu saptamani sau chiar luni înainte. Aparitia unui infarct nu se anunta numai prin dureri în piept ci si prin semne mai putin obisnuite

Simptomele premergatoare sunt variate în functie de sex si varsta. Astfel, la femei pot lipsi semnele clasice, precum durerea puternica în piept sau amortirea bratului, manifestarile incluzand crampe în partea superioara a abdomenului, greata, varsaturi, traspiratie excesiva si rece. Specialistii sunt de parere ca astfel de manifestari aparute brusc fara o alta legatura cu alimentatia sau alte afectiuni trebuie sa va trimita de urgenta la medic.

Atac de panica sau atac de cord? Cum le deosebesti

Durerile de maxilar sau de urechi sunt frecvente în timpul unui atac de cord. Un semnal de alarma este mai ales atunci cand aceste dureri apar si dispar, nu persista. Umflarea picioarelor poate fi un semn al bolii cardiace. Atunci cand muschiul inimii nu mai functioneaza corect, circulatia sanguina este afectata, avand drept rezultate retentia de lichide si aparitia edemelor.

Oboseala, slabiciunea, insomnia fara cauza pot fi simptomele afectiunilor cardiovasculare.
Studiile arata ca 70% dintre persoanele care au suferit un infarct s-au confruntat cu astefl de simptome cu saptamani sau chiar luni înainte.
Semnele mai putin cunoscute, atipice se întalnesc frecvent la persoanele care sufera de diabet si la varstnici. Aceste persoane pot simti o durere precordiala mai putin intensa, de scura durata sau dureri cu localizari mai putin sugestive cum ar fi zona gatului si mandibulei, în spate în brate sau în zona abdomenului superior.  

sursa:doctorulzilei.ro

Adauga un comentariu