National

Semnele care te trimit urgent la doctor! Tot mai multi tineri mor de AVC!

Publicat: 16 mai 2018

Medicii din Romania devin tot mai ingrijorati dupa ce tot mai multi tineri sunt rapusi de accidente vasculare cerebrale provocate de boli cardiace. O problema care pana acum cativa ani afecta doar varstnicii!

Opt mii de vieti ar putea fi salvate in fiecare an. Fibrilatia atriala este boala cardiaca de care sufera tot mai multi tineri.

Duce rapid la accident vascular cerebral daca nu este tratata la timp. In lipsa unor programe nationale, medicii fac un apel disperat catre pacienti. Cei care au o viata agitata, trebuie sa treaca periodic pe la doctor.

O boala silentioasa care se manifesta prin batai neregulate ale inimii. Asa denumesc medicii fibrilatia atriala. In fiecare zi, au cazuri noi de pacienti tot mai tineri.

Cauzele fibrilatiei atriale, ce cauzeaza accidentul vascular cerebral

Vezi si: Hreanul, un aliment pentru creier, inima si oase. Vezi cum trebuie utilizat pentru un efect maxim

Principalele cauze sunt alimentatia haotica, viciile nesanatoase, dar si lipsa miscarii, stresul sau oboseala. Sunt obieciuri periculoase. Si mai ingrijorator este ca multi dintre tineri nu sunt ingrijorati, desi sunt expusi in fiecare zi la acesti factori.

Cel mai tanar pacient din Romania, diagnosticat cu fibrilatie atriala, avea 17 ani. A fost salvat in ultima clipa pe masa de operatie.

Peste 8000 de pacienti au murit anul trecut in urma unor complicatii ale fibrilatiei atriale. In plus, 20% din totalul mortilor cauzate de un accident vascular cerebral sunt provocate de aceasta boala.

Medicii cardiologi, neurologi si cei de familie s-au reunit pentru a demara campania "Schimba ritmul". Spera ca, macar asa, oamenii sa mearga la controale periodice care le-ar putea salva viata.loading...

Adauga un comentariu