Boli si tratamente

Semnele de pe piele care iti arata care e starea ta de sanatate

Publicat: 05 iun. 2014
7
Cel mai mare organ al corpului ofera indicii clare despre starea noastra de sanatate.
De la stres si tulburari hormonale pana boli grave, multe probleme pot fi observate de medic printr-o simpla analiza a pielii.
1. Mici umflaturi ale pielii, similare cosurilor, dar de obicei de culoare alba, indica boli precum alergiile sau astmul. Afectiunea se numeste keratosis pilaris si nu este grava, nu deranjeaza, dar este greu de scapat de ea.
2. Pete violete, inchise la culoare, care apar in cutele pielii, sunt un semn de diabet. Boala se numeste acanthosis nigricans si este asociata deseori cu obezitatea sau diabetul, dar uneori poate fi un semn de cancer, explica medicul Amy Derick, de la Universitatea Northwestern.

Hidratarea are un rol decisiv pentru o piele frumoaa si sanatoasa
 

3. Cosurile sunt normale la pubertate, dar exista si adulti care sufera de aceasta problema. In cazul lor, acneea este semnul unor dezechilibre hormonale provocate de boli endocrine, cum este sindromul ovarelor polichistice. De asemenea, femeile care renunta la pilulele contraceptive sau care incep sa foloseasca aceste pilule pot avea eruptii pe piele.
4. Cand pielea capata o nuanta galbuie este semnul unor afectiuni hepatice. Pielea devine colorata din cauza ca ficatul nu mai functioneaza corect si apare acest icter. La nou-nascuti este ceva considerat normal si temporar, dar la adulti poate fi semn de hepatita, ciroza sau cancer hepatic. De asemenea, uneori si albul ochilor devine galbui in aceste cazuri.

Nu neglizati ranile de pe piele! O rana banala poate insemna cancer
 

5. Mici depozite galbene in jurul ochilor indica un nivel foarte mare de colesterol. Afectiunea arata prezenta unor boli cardiace si riscul crescut de atac de cord.
6. O iritatie bine localizata poate fi semnul unei muscaturi de capusa, care poate provoca boala Lyme. Boala este foarte grava daca nu este tratata la timp.
7. Pungile de sub ochi pot fi provocate de deshidratare, de lipsa somnului, dar si de alergii. De asemenea, genetica are un rol important, prin urmare cearcanele pot fi pur si simplu mostenite. (sursa: descopera.ro)
Adauga un comentariu