Boli si tratamente

Semnele infectiei cu Helicobacter pylori

Publicat: 17 dec. 2015
7

Helicobacter Pylori este o bacterie de care este greu sa te feresti, fiind prezenta peste tot in mediul inconjurator. In tarile dezvoltate, infectia cu Helicobacter Pylori se regaseste cam la 30% din populatie, iar in tarile subdezvoltate, circa 90% din populatie este afectata de aceasta bacterie. Cifrele Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca doua treimi din populatia mondiala este infectata cu Helicobacter Pylori! Din 1982, de cand a fost descoperita, studiile au dovedit ca Helicobacter sta la baza aparitiei multor leziuni gastrice si duodenale: de la simpla inflamatie a mucoasei gastrice, pana la gastrite in forme cronice, cu evolutie catre gastrite atrofice. In timp – zeci de ani – aceasta poate degenera, considerandu-se ca aparitia cancerului gastric este in proportie de 90% legata de infectia cu Helicobacter Pylori. De asemenea, aceasta infectie este responsabila si de aparitia leziunilor limfoide la nivelul stomacului – o forma de cancer limfatic numit limfomul de tip MALT.
7 aliati naturali in lupta cu Helicobacter pylori

Simptomele infectiei cu Helicobacter
Infectia cu Helicobacter Pylori este simptomatica doar in cazul in care a produs o leziune la nivelul stomacului. Unul din sase oameni infectati dezvolta ulcer gastric sau duodenal. Daca nu apare o astfel de afectiune, infectia este complet asimptomatica, depistandu-se accidental, la diverse alte analize.Simptomele legate de infectie tin de afectiunile digestive superioare (gastrite, ulcere etc.) si se manifesta prin:

  • dureri in capul pieptului care sunt legate de alimentatie, adica apar la anumite tipuri de alimente sau, din contra, cedeaza la consumul anumitor alimente;
  • balonare imediat dupa masa;
  • senzatia de satietate precoce;
  • greata;
  • alte tulburari gastrice (indigestie).

Toate acestea creeaza un tablou clinic dupa care medicii se orienteaza pentru a diagnostica infectia. Certitudinea infectiei cu helicobacter este data insa doar de analize si investigatii specifice. 
Cele 5 plante cu eficienta maxima in tratarea helicobacter pylori

 

Adauga un comentariu