Eveniment-Social

Senator Dan Mihai Marian: „Hais si Cea” sau despre dilemele guvernarii USL

Publicat: 18 sept. 2013
1

Conform Dictionarului Explicativ al Limbii Romane, interjectia „hais” se foloseste pentru a mana boii injugati spre stanga, iar interjectia „cea” spre dreapta. Expresia „hais si cea„, adica nici la stanga, nici la dreapta se refera la doi oameni care nu se mai inteleg, care nu reusesc sa se puna de acord. Cam asa se prezinta situatia si cu USL, aceasta struto-camila socialist-liberala care se vrea si de stanga si de dreapta, cand de stanga cand de dreapta, nici de stanga nici de dreapta. Dracu’ sa-i pieptene, vorba povestitorului.

Este dificil de caracterizat ultima luna de guvernare USL in care cei doi lideri, Victor Ponta si Crin Antonescu, s-au situat tot mai des pe pozitii adverse in ceea ce priveste problemele guvernarii. Ponta trage boii spre stanga in timp ce Antonescu trage boii spre dreapta, iar caruta – Romania pare ca se indreapta spre prapastie – dezastru economic. Prin urmare, guvernarea USL e un fel de „hais si cea”, cum ar spune oamenii nostri de la tara.

Problema se complica si mai grav in privinta lui Victor Ponta, care una spune ca prim-ministru, alta ca deputat, una ca presedinte PSD, alta ca si co-presedinte al USL si tot asa. Întreaga fiinta a domnului Ponta pare sfasiata de doi boi, Hais si Cea, care trag care incotro-apuca. Cand stai si zapezi cu telecomanda trecand de la un post de stiri la altul, pare amuzant sa-i vezi pe cei doi chilotei si parsivei cum se contrazic unul pe altul. Însa, toata paranghelia dintre cei doi lideri ai USL-ului se va sparge in capul tuturor romanilor, nu numai in capul celor care acum protesteaza fie in Piata Universitatii, fie la Rosia Montana.

Numaratoarea inversa pentru guvernarea USL a inceput in momentul in care Victor Ponta si-a asumat ca prim-ministru proiectul „Rosia Montana”, dar ca deputat a declarat public ca va vota impotriva deoarece asa i-a promis Dacianei, sotia sa europarlamentar, care, se pare, ca l-a amenintat cu legatul de gardul Guvernului Si, uite asa, dilemele familiei Ponta-Sarbu sunt transferate in sfera executiva contaminand si ministrii care ba sustin, ba nu sustin proiecte, ba avizeaza, ba nu avizeaza anumite componente tehnice.

E jale mare in guvernarea USL, jale mare pentru acesti iresponsabili care conduc Romania prin impostura, abuz si incompetenta si va fi jale mare si pentru romanii care au fost pacaliti in 2012 si acum asista spectatori la teleguvernarea Ponta.

Aparent, guvernarea „Hais si Cea” este guvernarea prin dileme. De fapt, singurul personaj profund dilematic este premierul Ponta. Domnia sa vrea sa faca un business cu Grabiel Resources – Rosia Montana Gold Corporation fara sa-si asume vreo responsabilitate. Aceasta trebuie transferata la parlamentari, ca de aia are la dispozitie o majoritate obeza de 70%. Însa, presedintele Senatului, macinat si domnia sa de dilema putere sau opozitie, s-a cam prins de smecheria copilotului. De acum inainte vom vedea filmul „Care pe care”…

Romanii vor realiza cat de curand falimentul guvernarii useliste. Frigul iernii care se apropie ii va inviora, iar pe liderii USL ii va infrigura tot mai tare…

Dan Mihai MARIAN
Senator PDL de Vaslui

Adauga un comentariu