National

Senatorii PNL reclama starea de incompatibilitate a lui Radu F. Alexandru

Publicat: 10 apr. 2012
1
Senatorii PNL Minerva Boitan, Paul Ichim si Ioan Ghise au depus la Biroul Permanent al Senatului o adresa prin care reclama ca senatorul PDL Radu F. Alexandru este incompatibil, fiind numit la CNA, informeaza ziare.com.
Documentul a fost repartizat Comisiei juridice, de numiri, disciplina, imunitati si validari, care va pregati pentru saptamana viitoare un raport privind aspectele sesizate, a precizat vicepresedintele Senatului, Petru Filip.
Liberalii sustin ca Alexandru nu avea de ce sa mai participe la lucrarile Senatului si cu atat mai mult sa voteze, de vreme ce in prezent este membru CNA si „om de litere”. Ei sustin ca legea 504/2002 prevede obligativitatea preluarii calitatii de membru CNA din momentul numirii, nu dupa cateva luni asa cum argumenteaza pedelistul.
„Din corelarea Constitutiei si a legii 504/2002, membrul CNA este asimilat secretarului de stat, functie publica de autoritate, iar conform art. 71 din Constitutie, calitatea de senator este incompatibila cu o functie publica de autoritate (membrul CNA este asimilat secretarului de stat), prin analogie, calitatea de senator este incompatibila cu calitatea de membru CNA”, spun cei trei in scrisoare.
Senatorul Radu F. Alexandru, proaspat numit de Parlament la CNA, a anuntat pe 2 aprilie ca nu demisioneaza inca din Senat pentru ca puterea sa aiba cvorum in continuare. Alexandru a mai sustinut ca legea ii permite termenul legal de trei luni timp in care sa aleaga intre cele doua functii. „Pentru ca sub nicio forma nu doresc sa creez niciun fel de prejudiciu si sa destabilizez majoritatea coalitiei guvernamentale in Senat, anunt ca in deplin acord cu legea, imi voi continua activitatea in Senat pe o perioada conferita clar si stipulata clar de lege, raman in continuare alaturi de dumneavoastra”, a explicat senatorul PDL. 
Adauga un comentariu