National

Senatorii PSD au votat infiintarea Garzilor Forestiere

Publicat: 20 oct. 2015
1

Senatorii PSD au votat infiintarea Garzilor Forestiere, primul pas pentru un control riguros asupra taierilor ilegale de paduri. Garda Forestiera va avea ca principale atributii controlul aplicarii legislatiei in domeniul silvic si cinegetic, cu accent special in ceea ce priveste reducerea taierilor ilegale de masa lemnoasa. „Grupul PSD din Senat a votat proiectul de lege in unanimitate, intrucat vizeaza rezolvarii urgente a unei situatii ce tine de siguranta nationala – taierile ilegale de masa lemnoasa. Acest fenomen a inregistrat proportii alarmante in ultimii ani.

Vezi si Taierile ilegale de padure au produs prejudicii foarte mari Romaniei

Peste 26 milioane mc lemn au fost recoltate in perioada 2008-2014, cu 8 milioane mc mai mult decat volumul autorizat. Pe langa consecintele foarte grave asupra naturii si vietii oamenilor, taierile ilegale de copaci au determinat o pierdere anuala la bugetul de stat de peste 250 milioane euro”, a declarat senatorul Gabriela Firea, purtatorul de cuvant al grupului PSD din Senat. Garzile Forestiere preiau atributiile, activitatea si personalul Comisariatelor de Regim Silvic si Cinegetic. Potrivit actului normative, vor fi infiintate noua Garzi Forestiere, care vor actiona pe teritoriul unui numar de minim 3 judete. Numarul de posturi in cadrul Garzilor Forestiere va fi insa suplimentat pana la un total de 617 posturi la nivel national, in conditiile in care in prezent numarul personalului silvic este de 399 persoane. Fiecare Garda Forestiera va avea minim 40 de angajati. De asemenea, avand in vedere gradul de dificultate si periculozitate cu care se pot confrunta angajatii Garzilor Forestiere, salariile de baza ale acestora se stabilesc la nivelul salariilor de baza aferente functiilor din cadrul Agentiei de Administrare Fiscala.

Comentarii
  • SENATORI P.S.D.ar trebui BAGATI LA PUSCARIE CA AU TAIAT PRIN HAISAM PADURI SI AU JEFUIT POPORUL ROMAN,ce dracul uitam asa de repede?

Adauga un comentariu