Eveniment-Social

Senatorul Florin Constantinescu solicita fonduri pentru doua scoli din Iasi

Publicat: 23 apr. 2013
1
In sedinta Senatului de luni, 22 aprilie, senatorul PSD Florin Constantinescu a solicitat fonduri pentru reabilitarea unor scoli din Iasi. Este vorba despre scoala cu clasele I-IV Nr. 2 din Todiresti, judetul Iasi. Dupa ce, o buna perioada, scoala a functionat intr-un spatiu total impropriu, constructia fiind executata din chirpici, cladirea a fost reabilitata. Problemele au aparut dupa ce firma care a reabilitat scoala cu fonduri proprii nu si-a putut recupera investitia. Astfel, senatorul solicita Ministerului Educatiei Nationale alocarea sumei necesare achitarii integrale a lucrarilor.
A doua institutie de invatamant din Iasi, care necesita o suplimentare de fonduri, este scoala cu clasele I-VIII din satul Contesti, comuna Valea Seaca, judetul Iasi. In anul 2008 a inceput constructia scolii, dar au fost ridicate doar zidurile cladirii. Din lipsa finantarii nu s-a realizat acoperisul, nu a putut fi montata tamplaria si nu s-au putut realiza lucrari de finisari interioare, lucrarile fiind sistate. 
Investitia se deterioreaza pe zi ce trece intrucat, fara acoperis, lucrarea se deterioreaza, infiltratiile apei producand o degradare continua a lucrarilor efectuate pana in prezent. Pentru finalizarea investitiei este necesara suma de 207.181 lei.
Comentarii
  • D-le senator Florin Constantinescu, noi toti votantii Dvs. din com. SIPOTE si PLUGARI va rugam nespus de mult sa interveniti in deblocarea cat mai grabnica a situatiei privind lucrarea de reabilitare a DJ 282 IASI -BOTOSANI, ajutati-ne sa scapam de acest calvar.

Adauga un comentariu