Actualitate

Senatorul Vasile Toma: Toţi fermierii beneficiază acum de apa gratuită pentru a-și iriga culturile! (P)

Publicat: 02 iun. 2020
Senatorul Vasile Toma

Susţin dintotdeauna că trebuie să sprijinim agricultorii romani şi, de aceea, apreciez că președintele României a dat curs, prin promulgare, unei legi necesare pe care am susținut-o împreună cu colegii: Legea 67/2020 pentru completarea art. 9 din Legea apelor nr. 107/1996.

În contextul secetei extinse preconizate în acest an în țara noastră, o lege mult așteptată de fermieri a fost adoptată de Parlamentul României. Este o măsura salvatoare luată de legislativul actual pentru agricultură românească.
Prin această modificare a Legii apelor, toți fermierii vor beneficia gratuit de apă pentru irigarea culturilor pe toată perioada stării de urgență și încă șase luni după ridicarea acesteia.

De asemenea, se elimină în perioada sus menționată, toate taxele pentru obținerea avizelor de gospodărire a apelor, în vederea executării lucrărilor de investiții în infrastructura de irigații, iar termenele de eliberare a acestora sunt reduse la jumătate.
Este o decizie care îndreaptă o inechitate și creează egalitate între fermieri, deoarece până astăzi au beneficiat de apă gratuită doar fermierii ale căror terenuri agricole se află pe raza amenajărilor de irigații.

Senator Vasile Toma

Adauga un comentariu