Eveniment-Social

Senatul de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a decis scenariul pentru reluarea cursurilor! Reacția rectorului, prof. univ. dr. Tudorel Toader

Publicat: 25 sept. 2020
Universitatea
Senatul de la Universitatea "Cuza" din Iași a stabilit modalitatea de reluare a cursurilor la cele 15 facultăți, printr-un scenariu mixt, într-o ședință la care a participat și prof. univ. dr. Tudorel Toader, rector

S-a decis cum vor avea loc cursurile, în noul an academic 2020-2021, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Rectorul instituției, prof. univ. dr. Tudorel Toader, a declarat că toate cele 15 facultăți vor începe activitatea cu stricta respectare a normelor sanitare și legale

Senatul de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași a stabilit modalitatea de reluare a cursurilor la cele 15 facultăți, printr-un scenariu mixt, într-o ședință la care a participat și rectorul, prof. univ. dr. Tudorel Toader.

„În ședința Senatului UAIC din Iași a fost stabilită modalitatea mixtă de desfășurare a activităților didactice, la toate cele 15 facultăți, cu unele particularități, în funcție de specializări, nivel de studiu, număr de studenți, etc. Senatul a aprobat propunerile făcute de către Consiliul de Administrație, propuneri venite de la facultăți. Toate activitățile se vor desfășura cu stricta respectare a normelor sanitare și legale!”, a precizat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității „Cuza” din Iași.

Cele 15 facultăți de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași au înaintat conducerii instituției tipul de scenariu pe care vor să-l aplice, privind reluarea cursurilor din noul an academic

De reamintit că cele 15 facultăți de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași au înaintat conducerii instituției tipul de scenariu pe care vor să-l aplice, privind reluarea cursurilor din noul an academic. Astfel, Facultatea de Teologie Romano-Catolică a propus varianta de cursuri față în față, iar Facultățile de Economie și Administrarea Afacerilor, Litere, Filosofie și Științe Social-Politice, exclusiv on-line. Pe de altă parte, celelalte 10 facultăți au propus o variantă mixtă (on-line și față în față). În plus, ceremonia oficială pentru deschiderea anului universitar este programată pe 30 septembrie în Aula Magna „Mihai Emin3escu”.

Calendarul cazărilor este în plină desfășurare pentru anul universitar 2020-2021, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Pe de altă parte, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași este în plin proces de cazare a studenților în cămine. Deja, pe 7 septembrie a fost termenul până la care facultățile au putut transmite către Direcția Generală Administrativă (DGA) numărul de cereri de cazare (inclusiv pentru anul I, ca nr. de locuri scoase la concurs), pe categorii de studenți (fete/băieți).

Pe 14 septembrie va avea loc repartizarea locurilor de cazare către facultăți. Pe 21 septembrie a avut loc afișarea, la facultăți, a listelor cu studenții care au primit dreptul de cazare, ora 16:00. De pe 22 și până pe 24 septembrie s-au eliberat dispozițiile individuale de cazare (în data de 24 septembrie, dispozițiile de cazare au fost eliberate până la ora 15:00 și cazarea efectivă se va efectua până la ora 16:00). Pe 24 septembrie, ora 17:00, au fost anulate toate dispozițiile de cazare ale studenților care nu s-au cazat, prin considerarea depășirii termenului de valabilitate al acestora.

Tot la 24 septembrie, ora 19:00, s-au raportat locurile rămase libere, la facultăți, de către Direcția Cămine și Cantine. Pe 25 (astăzi), 26, 28, 29, 30 septembrie, are loc afișarea zilnică, la facultăți, a listelor cu studenții care au primit dreptul de cazare, în ordinea descrescătoare a mediilor și eliberarea dispozițiilor de cazare cu valabilitate doar în ziua emiterii lor.

Pe 12 noiembrie, ora 8:00, depunerea cererilor de cazare la Biroul Probleme Sociale al Direcției Cămine și Cantine (camin C5).
La cazare, studenții vor completa o declarație pe proprie răspundere în scopul prevenirii și limitării îmbolnăvirii cu COVID-19. Pe parcursul desfășurării procedurii de cazare, angajații, studenții și persoanele însoțitoare vor purta mască de protecție, se va face dezinfectarea mâinilor la intrarea în cămin și se va păstra distanța socială de minimum 1,5 metri.
Adauga un comentariu