News Flash:

Senatul Invatamantului preuniversitar are regulament de functionare

27 Decembrie 2006
794 Vizualizari | 0 Comentarii
Camelia Gavrila
• La un an de la infiintarea Senatului Invatamantului Preuniversitar si al Consiliului Consultativ al Tinerilor Profesori, organisme ce au rol consultativ pe langa Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi, a aparut si un proiect prin care sunt stabilite drepturile si indatoririle cadrelor didactice care fac parte din comisiile amintite
Chiar daca nu au decat rol consultativ si ajuta la politicile educationale ale invatamantului preuniversitar iesean, Senatul si Consiliul Consultativ al Tinerilor Profesori au regulamente asemanatoare cu cele care fac referire la camerele Parlamentului romanesc. La un an de la infiintarea Senatului Invatamantului Preuniversitar si al Consiliului Consultativ al Tinerilor Profesori, organisme ce au rol consultativ pe langa Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) a aparut si un proiect prin care sunt stabilite drepturile si indatoririle cadrelor didactice care fac parte din comisiile amintite. Chiar daca are doar statut de proiect, regulamentul de functionare a Senatului face precizari clare pentru membrii din componenta acestuia. Astfel, Senatul trebuie sa se intalneasca lunar in sedinte ordinare si in sedinte extraordinare ori de cate ori este nevoie. Senatul este format din 25 si nu mai mult de 30 de cadre didactice apartinand invatamantului de stat, dar si celui particular. In cadrul si dispozitiile legale de desfasurare a activitatii Senatului mai este trecut si faptul ca este interzisa orice forma de activitate si discriminare politica, afilierea la orice partid politic fiind doar o problema personala a membrilor Senatului. La capitolul indatoriri au fost trecute sase puncte dintre care amintim fidelitatea fata de Senat, sa nu aduca prejudicii actiunilor, sa nu dezinformeze, sa participe activ prin ridicarea prestigiului si sa asigure activitati de consiliere pentru cadrele didactice. Prezenta cadrelor didactice care fac parte din acest Senat este obligatorie la toate activitatile. In caz contrar, dupa trei absente nemotivate membrul atrage dupa sine autoexcluderea. Nu a fost uitat nici statutul de functionare a Consiliului Consultativ din care fac parte profesori mai tineri decat cei din componenta Senatului. Astfel, scopul acestui consiliu este, printre altele, de a realiza puncte de documentare pentru a veni in sprijinul tinerilor profesori, in activitatea lor profesionala. Printre obligatiile membrilor mai tineri este trecut si faptul ca trebuie sa coopereze cu reprezentantii ISJ in identificarea modalitatilor de aplicare in practica a reformelor educationale, tinand cont de problemele cu care se confrunta comunitatile locale, scolile, educatorii, parintii si elevi. De asemenea, tinerii trebuie sa coopereze si la capitolul atragerii de posibile resurse de finantare pentru proiecte educationale prioritare ale judetului.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1447 (s) | 22 queries | Mysql time :0.030905 (s)