Eveniment-Social

Senatul Universitatii de Medicina din Iasi valideaza noua Carta a institutiei

Publicat: 03 ian. 2017
1
La finalul anului trecut, comunitatea academica a Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Grigore T. Popa din Iasi a votat pentru validarea Cartei Universitare si a Codului de Etica. Dintre cei 507 membri prezenti la vot, 91.89 la suta au fost de acord cu modificarile aduse de noua Carta Universitara. Procesul de revizuire a Cartei a inceput in primavara acestui an, prin consultarea comunitatii academice asupra modificarilor necesare a fi aduse. Acesta a fost primul pas al unui proces complex si transparent, in care s-au implicat toti membrii comunitatii academice cu scopul armonizarii Cartei cu toate schimbarile care au survenit de la ultima modificare, in 2011.

Citeste si : Intreg mediul academic medical din Iasi va respecta acest ACT! Sunt VIZATI inclusiv SEFII Universitatii de Medicina

Dupa dezbaterea in comunitatea universitara, in conformitate cu Legea Educatiei Nationale (LEN), propunerea noii Carte a fost adoptata de catre Senatul UMF Iasi, reunit in sedinta in data de 14 noiembrie, iar pana pe 25 noiembrie s-a aflat in dezbatere publica. De asemenea, luni, 9 ianuarie 2017, se va valida si in Senat formula finala, urmand ca a doua zi, pe 10 ianuarie, sa fie trimisa la Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS) pentru obtinerea avizului de legalitate. 

Citeste si : Carta universitara a Universitatii de Medicina din Iasi, pusa in dezbatere publica 

Adauga un comentariu