Eveniment-Social

Sentinta bomba! Lovitura incasata de controversatul Paul Philippe la Iasi, dupa ce a incercat sa devina proprietarul Castelului Cotnari

Publicat: 09 mai 2019
1

@ Personajul autointitulat "Printul Paul al Romaniei" a incercat prin intermediul instantei sa devina proprietar al viilor si al Castelului din Cotnari @ Magistratii de la Judecatoria Harlau au respins insa cererea de revizuire pe care Paul Philippe a formulat-o anul trecut, asta dupa mai multe procese pe care acesta le-a deschis impotriva SC Cotnari SA si a unor institutii publice din Iasi @ Desi nu este membru al Casei Regale de România, Paul Philippe a demarat o ampla campanie de a deveni proprietar pe numeroase terenuri si cladiri din Romania

Incercarile controversatului personaj care s-a autointitulat "Printul Paul al Romaniei" de a deveni proprietar pe cele mai valoroase plantatii de vita de vie din judetul Iasi, dar si a Castelului de la Cotnari, au esuat.

Recent, magistratii de la Judecatoria Harlau au respins cererea de revizuire formulata de Paul Philippe in dosarul 3180/239/2018 si chiar l-au obligat pe acesta la plata cheltuielilor de judecata.

Anul trecut, Paul Philippe al României a revenit in prim-plan si a cerut in instanta anularea unor hotarari ale Comisiei Judetene de Fond Funciar Iasi si a Comisiei Locale de Fond Funciar Cotnari in care se mentioneaza faptul ca terenul si constructiile respective apartin firmei iesene SC Cotnari SA. Nu este pentru prima data cand Paul Philippe al României incearca sa intre in posesia celor 15 ha de teren cu vie si a constructiilor care se afla pe terenul respectiv.

Vezi si: SCANDALOS: Printul Paul al Romaniei cere retrocedarea viilor si a Castelului din Cotnari. In spate se duce un razboi al intereselor financiare

"Instanta a respins cererea de revizuire formulata de Paul Philippe ca inadmisibila si a obligat revizuientul la plata cheltuielilor de judecata. Dupa ramanerea definitiva a hotararii, vom solicita obligarea sa la plata cheltuielilor de judecata, fie vom proceda din nou la executarea silita a revizuientului, astfel cum am procedat in trecut si in dosarul principal a carui revizuire a fost solicitata acum", au declarat reprezentantii SC Cotnari SA.

De precizat faptul ca, prin Hotararea nr. 793/13.12.2012, Comisia Judeteana Iasi pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor a validat propunerea Comisiei Locale de Fond Funciar Cotnari si a respins cererea facuta de Printul Paul al Romaniei privind reconstituirea dreptului de proprietate asupra fostei mosii regale denumita "Via regala Cotnari", motivand ca nu se face dovada faptului ca aceasta ar fi fost in proprietatea Regelui Carol al II-lea sau ca ar fi fost preluata de catre stat.

Vezi si: Printul Paul vrea sa obtina Castelul Peles la Judecatoria Sectorului 2

Sustine ca este mostenitorul de drept al viilor din Cotnari

Conflictul este unul mai vechi si a inceput prin cererea inregistrata la Primaria Cotnari 1.108 din 29.11.2005, cand Printul Paul a solicitat reconstituirea dreptului de proprietate asupra fostei mosii regale MS Regele Carol II denumita "Via regala Cotnari", respectiv: teren arabil plantatie viticola si constructiile aferente acestora, inclusiv Castelul devenit sediu administrativ al SC Cotnari SA. Acesta solicita ca reconstituirea sa se realizeze pe acelasi amplasament sau pe un alt amplasament, de aceeasi valoare economica, ori prin echivalent banesc.

"In ceea ce priveste propunerea Comisiei Locale de Fond Funciar Cotnari de respingere a cererii petentului, aceasta s-a datorat imprejurarii ca acesta nu specifica suprafata solicitata si nici amplasamentul terenului revendicat, nefacand dovada dreptului de proprietate si nici a modului de preluare a terenului de catre stat", dupa cum se arata in rezolutia magistratilor.

Vezi si: Dosarul retrocedarilor: Printul Paul de Romania si printesa Lia, supusi unei perchezitii

Printul Paul al Romaniei a motivat faptul ca "Via regala Cotnari" a fost in patrimoniul privat al MS Regele Carol al II-lea si apoi a fost nationalizata, intrand in mod ilegal si abuziv in patrimoniul statului roman prin acte de nationalizare a bunurilor private ale membrilor fostei familii regale.

"Reclamantul arata ca si-a dovedit calitatea de persoana indreptatita la reconstituire, in calitate de nepot de fiu al regelui Carol al II-lea, precum si in calitate de cesionar al drepturilor succesorale primite de la Monique Urdarianu in calitate de succesoare testamentara a Printesei Elena a Romaniei (fosta Lupascu), mostenitoare legala a Regelui Carol al II-lea", dupa cum se arata in rezolutia magistratilor.

Pe de alta parte, acesta a mai sustinut ca este de notorietate faptul ca Regele Carol II a detinut in proprietate, in comuna Cotnari, aproximativ 15 ha vie impreuna cu Palatul Viei, astazi sediul SC Cotnari SA.

Vezi si: SCANDALOS! Printul Paul a inceput operatiunea 'revendicarea terenurilor' Romaniei

Nu este membru al Casei Regale de România

Desi nu este membru al Casei Nobiliare de HohenzollernSigmaringen si nici al Casei Regale de România, Paul este fiul lui Mircea Grigore Carol Lambrino (cunoscut drept Mircea Grigore Carol de Hohenzollern, 1920–2006), fiul printului Carol al României.

Paul sustine ca el este adevaratul succesor la tronul României, desi mariajul morganatic al lui Carol al II-lea cu Zizi Lambrino (mariaj ce a dus la nasterea tatalui sau) a fost anulat de catre Tribunalul Ilfov în ianuarie 1919. In urma cu aproape un an, Printul Paul a inceput ampla operatiune "Revendicarea Terenurilor", deschizand procese in mai multe judete din tara, actiune ce seamana cu o cerere de "retrocedare a Romaniei", daca luam in considerare zonele atat de diferite si vaste ale tarii.

Comentarii
  • Si care ar fi cumva adevarata casa regala ? Dudā si cele 5 iepe ? Bîlbîl a fost rege pana pe 30.12.47, dupa aia a devenit si a ramas un nimeni. Multi romani de la sat inca tin casa regala in fundul curtii, sa nu puta. La apartament, casa regala e mai vocala, se aude si ecoul declamatiilor, se aude si transportarea țuțuroiului cand trage vreunul apa. România, tara mea, este republica. Asa scrie in Constitutie. Care pulla mea casa regala ?

  • Prietenul lui Basescu, alias Petrov, cum l-au alintat cei din securitate. Pe Basescu , evident. In ceea ce il priveste pe Paulica asta, zis pe nedrept, „de Romania”, ce sa mai zic, un escroc de talie internationala, care ar fi trebuit de mult sa infunde puscaria. Pe asta tot statul paralel al lui Basescu&Iohannis;il apara.

    • Pe acest Paulica la scos din traista FSn ul , PDSR ul adica Tov ILIESCU ca sa il foloseasca contra regelui MIHAI pe care nu lau primit in tara si lau intors de la aeroport. Problema e ca de la Carol pana la abdicare astia au pus mana pe pe foaarte mari suprafete de pamant si cladiri in toata tara .

      • Mamanci ***** cu polonicul. Cine era langa Iliescu atunci? Roman, Stolojan, Basescu si alti securisti de rahat. Regele Mihai a fost umilit la sugestea lui Roman, Stolojan si Basescu, prostane. Astia trei sunt si cel care l-au adus pe Paul. Esti un ordinar care intoarce istoria dupa cum vrea el. Hai sictir

  • Pai nu el a fost in cardasie cu Hrebenciuc pentru dobandirea a 43-45 000 hectare de padure , din care juma’ erau capac pentru sobolanul razaliu ,,,???, , uf ,,,, cum uita romanu’ de la gura pana la alegeri , si tot asa pune degetu’ ,, pe rahat

Adauga un comentariu