Eveniment-Social

Sentinta definitiva: proiectul Palas este legal

Publicat: 31 mart. 2011
1

Judecatorii de la Curtea de Apel Iasi au respins, ieri, recursul formulat de Zaharia Schrotter impotriva sentintei date de Judecatoria Iasi, prin care s-a decis ca nu este vorba despre nici o ilegalitate in dezvoltarea proiectului Palas.
Zaharia Schrotter a contestat rezolutia procurorilor de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Iasi prin care s-a dispus neinceperea urmaririi penale pentru toti cei implicati in semnarea contractului de asociere in participatiune dintre Consiliul Local Iasi si Iulius Group SRL. Este vorba de contractul semnat in vederea dezvoltarii proiectului Palas, din zona Palatului Culturii. Prin asocierea in participatiune s-a stabilit impartirea in cote de 21/79 la suta. Consilierii locali au fost anchetati de procurorii DNA Iasi pentru ca au semnat acest contract de asociere dupa ce mai multi oameni de afaceri din Iasi au facut reclamatii peste reclamatii. Dupa ce a fost data rezolutia de neincepere a urmaririi penale, Zaharia Schrotter a facut contestatie la Judecatorie, dar aceasta a fost respinsa. Ulterior, a declarat recurs la instanta superioara si a primit un nou raspuns nefavorabil. „Prin modul de adoptare de catre autoritatile publice a hotarârii Consiliului Local s-au încalcat dispozitiile legii privind transparenta decizionala în administratia publica, aspect care intra în sfera contenciosului administrativ. Optiunea Primariei pentru un contract de asociere în participatiune cu un dezvoltator privat, desi reprezinta o forma de încredintare directa, nefiind supusa unor principii si rigori de transparenta, tratament egal, proportionalitate, libera concurenta, nu poate fi cenzurata de organul de urmarire penala. Aportul CLM la contractul de asociere, desi a fost subevaluat, nu a fost de natura sa produca un prejudiciu în dauna autoritatilor publice, iar subevaluarea a fost înlaturata prin încheierea actelor aditionale”, au precizat procurorii in rezolutia de neincepere a urmaririi penale.

Comentarii
  • Zaharia Schrotter e un fripturist suparat ca n-a putut pune mana pe o bucatica de teren. Mai bine ca Dascalu are un proiect pentru toata zona decat sa isi fi facut fiecare ce il taia mintea.

  • toti judecatorii si procurorii sunt la mana animalului de nichita inclusiv cei de la DNA in frunte cu seful de acolo CALIN,nu stiu sincer cand vom scapa de acest golan securist poate la alegerile din 2012 sau poate mai devreme daca se va implica prefectul si va da o mana de ajutor iesenilor pt a fugari odiosul din IASI

  • APROPO DE PALAS INSTIINTEZ PE ACEASTA CALE INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCA SA FACA VERIFICARI MAI BINE LA SANTIERUL DE ACOLO SUNT MUNCITORI CARE LUCREAZA LA NEGRU SI CHIAR UNII NU SUNT PLATITI DE DOUA LUNI FIIND DUSI DE NAS CA VOR FI PLATITI PANA LA URMA FIRMA SE NUMESTE HIDROTERMIS AVIZ PT DOMNUL ALBULESCU SAU PT ADJ. PE RELATII DE MUNCA TACU CATALIN VERIFICATI MAI BINE ACEASTA FIRMA CARE ARE UN PATRON NENOROCIT CARE TREBUIE EXECUTAT

Adauga un comentariu