Titlurile zilei

Sentință incendiară, dată la Iași! Un agent cu grade de șmecher a snopit în bătaie un ieșean, în sediul Poliției! Cât a trebuit să plătească și cum a fost „premiat” de șefi! (Exclusiv)

Publicat: 24 nov. 2020
Un fost polițist a fost dat în judecată de IPJ Iași: agentul a fost obligat să achite daune de peste 18.000 de lei
Un polițist în uniformă

Un fost agent a fost dat în judecată de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași. Magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni l-au obligat recent pe Alexandru Gheorghiu să plătească despăgubiri de peste 18.000 de lei către IPJ. Întreg scandalul a izbucnit după ce un ieșean a fost bătut

Sentință incendiară, dată la Iași! Un fost agent a fost dat în judecată de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași, după ce un cetățean a fost agresat. Magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni au admis în parte acțiunea formulată de IPJ cu Alexandru Gheorghiu.

„Instanța admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul IPJ Iași în contradictoriu cu pârâtul Alexandru Gheorghiu. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 18.769,83 lei, reprezentând despăgubiri civile și cheltuieli de executare. Respinge, ca neîntemeiată, cererea reclamantului de obligare a pârâtului la plata cheltuielilor de judecată”, au afirmat judecătorii.

De unde a izbucnit scandalul dintre IPJ Iași și Alexandru Gheorghiu

Conducerea IPJ Iași l-a dat în judecată pe fostul agent Alexandru Gheorghiu pe 6 august 2020. Inițial, magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni și-au declinat competența de soluționare a litigiului către Judecătoria Iași, însă dosarul a fost întors. Reclamanții le-au cerut judecătorilor să-l oblige pe acest fost agent la plata unor daune de peste 18.000 de lei.

„Alexandru Gheorghiu a fost angajat în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, în calitate de ajutor de șef de post, începând cu data de 1 august 2010 și până pe 13 iulie 2016, când și-a încetat raporturile de serviciu prin demisie. Printr-o sentință penală din 2017, pronunțată de Tribunalul Iași, pârâtul a fost condamnat pentru purtare abuzivă și vătămare corporală. Acesta a fost obligat, în solidar cu alți doi inculpați și cu Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul de Poliție Județean Iași, în calitate de persoană responsabilă civilmente, să-i plătească părții civile C.P. suma de 50.000 de lei, cu titlu de daune morale”, au afirmat cei de la Inspectoratul de Poliție Județean Iași.

Aceștia au mai afirmat că C.P. a demarat procedura de executare silită, pentru suma de 50.000 de lei, împotriva Ministerului Afacerilor Interne, prin IPJ Iași.

„Suma finală achitată a fost de 56.309,50 lei, compusă din 50.000 de lei, reprezentând debit principal, și 6.309 lei, reprezentând cheltuieli de executare. Astfel, partea ce îi revine pârâtului din prezenta cauză din această sumă este în cuantum de 18.769,83 lei”, au mai afirmat cei de la Inspectoratul de Poliție Județean Iași.

Pe de altă parte, Alexandru Gheorghiu, fost agent, nu a formulat întâmpinare.

Fostul agent de Poliție, pedepsit după un scandal de purtare abuzivă

Pe 17 octombrie 2014, Alexandru Gheorghiu, fost agent principal de Poliție, a fost acuzat, alături de alte două persoane, de purtare abuzivă și vătămare corporală.

„Pe 8 august 2013, în jurul orei 21:00, inculpații au introdus-o forțat în incinta Postului de Poliție pe persoana vătămată C.P., unde i-au adresat injurii și amenințări, au lovit-o cu pumnii, cu picioarele și cu bastonul, au imobilizat-o, aplicându-i cătușe la mâini și legându-o de picioare, cauzându-i, conform certificatului medico-legal, leziuni traumatice, respectiv fracturi costale stângi, fracturi apofizice transverse, pneumotorax stâng și emfizem subcutanat cervico-toraco-abdominal, care au necesitat 40-45 zile îngrijiri medicale. Inculpatul agent de Poliție Alexandru Gheorghiu era încadrat în calitate de agent de Poliție, iar, de la 1 septembrie 2012, îndeplinea funcția de agent și ajutor șef de post la Postul de Poliție aparținând Secției V de Poliție Rurală Răducăneni”, au spus atunci procurorii.

Partea vătămată a fost izbită de un fișet metalic

Potrivit acestora, agenții au preluat partea vătămată, care se afla sub influența alcoolului și care profera injurii, și au dus-o la Postul de Poliție. Anchetatorii spun că, acolo, partea vătămată a fost izbită de un fișet metalic, a fost lovită în mod repetat de cei trei agenți, căzând în urma loviturilor primite. Mai apoi, victima a fost încătușată la mâini, legându-i-se picioarele și primind în continuare lovituri de la cei trei agenți. Persoana vătămată a declarat că era bătută în reprize, fiind udată cu apă când leșina și chiar spălată de sânge de către agresori.
În urma procesului, Alexandru Gheorghiu a fost condamnat pentru purtare abuzivă și vătămare corporală. De asemenea, inculpații au fost obligați să îi achite victimei daune de 50.000 de lei, în solidar cu MAI, prin IPJ Iași.

Comentarii
 • Asemenea bulangii frustrați nu au ce cauta in structurile MAI ,ca să lovești un om incatusat aflat în imposibilitatea de a se apăra este foarte ușor ,dar cred ca asemenea indivizi au grave probleme de comportament și trebuie evaluati cu atentie de către medicul psihiatru Niște gauzari de astea de se incalța cu fesul care au fost angajați cu buletinul ca la Flanco în urma unor deviatiii de comportament fac exces de zel vrând să demonstreze și să se impună în fața unor oameni lipsiți de apărare, aceste scursuri trebuiesc internate la Psihiatrie

 • Asai cind pui ciobanul i functii!!!Acu acest cioban(ghertoi) trebuie sa plateasca mult si s minjit si haina statului de asta au melitienii o reputatie de kkk…..(mincinosi,escroci,)

 • Ați preferat să distrugeți carieră a trei tineri pentru un bețiv procesoman care ajutat de presa din Iași a reușit să păcălească atât pe procurori cât și instanța
  Sunteți rușinea Europei cu sistemul vostru. Faceți ceva util proștilor dați legi pentru polițiști pentru că nu se pot apăra în caz că vine Plop matol și cu ranga să te ardă că-i satul lui . IDIOȚILOR

 • Așa își rezervă ” mai” să rezolve problemele
  E țară lui Papură Vodă și luptătorii săi rupți de băutură.
  Suntem conduși de interlopi și proști pusi pe funcții de comisari
  Nu o să reușiti niciodată să echilibrați acest sistem corupt și înapoiat.
  Puneți telecamere in toate localitățile cretinilor și faceți legi pentru polițiști …

 • Un hot și un pierde vară a fentat justiția cu declarații mincinoase !!!!!!
  Stopați traficul de țigări de la Răducăneni și Prisăcani …incapabililor .
  PRESA fiți corecți animalelor !
  Sper să intre Țara in imposibilitate de plată să vedeți și voi sistemul cum e sa nu ai bani câteva luni . Mâncați banii populației fără rusine

 • Politia sa fie imparțiala și să-și facă treaba, indiferent de ce persoana savirseste o infracțiune, nu sa pactizeze cu infractorii din dosarele penale, să-i lase cu anii sa savirseasca infracțiuni, mai ales cu violenta și sa stea dosarele cu anii la sertare-așteaptă ca să omoare un om nevinovat sa se ia masuri… Încă se merge pe ideea ca toată lumea e fraiera și polițiștii fac ce vor cu dosarele penale Acești polițiști sa se facă avocați și sa apere infractorii, pe bani mulți…

 • Mai ducetiva in pl mea de melitieni fripturisti si pomanagii futova in gura de banditi vreti legi ca pe timpul lui ceausescu intrati prin fata si ieseati prin spate va convenea numai voi sa traiti??????La munca la prins de hoti si tilhari de strada ca la adevaratii infractori care au vindut tara na veti tupeu!!!!vreti la urma si pensii speciale???pentru ce???pt ca ati mincat pleasca ati fff ati santajat si ati magarit lumeea!!!!La munca putorilor si escrocilor

 • La Prisacani se trimit cei mai slab pregătiți polițiști, care tratează victimele ca pe infractori și infractorii sunt tratați ca victime? I P J, ma faceți niște schimbări, aduceți și la noi cadre pregătite, cu chef de treaba și care sa respecte legea! Numai probleme de ani de zile pe aici!

Adauga un comentariu