Local

Sentinta trasnet! Ieseanca obligata sa lucreze la plaja Nicolina pentru ca si-a tradat prietena!

Publicat: 28 mai 2014
1

@ O femeie din Iasi care si-a tradat o prietena a primit ieri o pedeapsa cu totul neasteptata din partea judecatorilor @ Aceasta este obligata sa lucreze la plaja Nicolina timp de 60 de zile 

O femeie care si-a tradat prietena, intrand in mod ilegal pe contul acesteia de internet de la Orange, a fost condamnata ieri de magistratii de la Tribunalul Iasi la doi ani si jumatate de inchisoare cu suspendare pentru infractiunea de frauda informatica. Pe baza prevederilor Noului Cod Penal, judecatorii au stabilit o premiera: au obligat-o pe femeie sa lucreze timp de 60 de zile la Plaja Nicolina sau la Sectorul de Parcuri si Gradini din cadrul Consiliului Local Iasi.

„În baza art. 93 alin. 3 Cod Penal, pe parcursul termenului de supraveghere, condamnata va presta o munca neremunerata în folosul comunitatii în cadrul Consiliului Local Iasi – SC Servicii Publice SA – Sectorul Parcuri si gradini publice sau Consiliul Local Iasi – Directia de Administrare a Patrimoniului Public si Privat – Sectorul Plaja Nicolina, pe o perioada de 60 de zile, afara de cazul în care, din cauza starii de sanatate, nu poate presta aceasta munca”, se arata in decizia judecatorilor.

Mai mult, Adriana Covasnianu, de 41 de ani, acuzata din acest dosar, a fost obligata la tratament medical avand in vedere ca s-a constatat ca are anumite probleme psihice. Practic, Adriana Covasnianu s-a gandit sa nu mai plateasca reincarcarea cartelelor prepay pentru ea si pentru rudele sale si a folosit abonamentul prietenei ei pentru a crea un cont pe internet. Dupa ce a creat acel cont cu datele de identificare ale prietenei sale, Adriana Covasnianu a facut zeci de reincarcari ale cartelelor prepay. Prejudiciul total este de aproximativ 600 de euro. Tatiana R. a depus plangerea la politie pe data de 13 mai 2013 pentru ca timp de cateva luni facturile de la Orange erau neasteptat de mari. In total au fost facute 50 de reincarcari valorice cu sume cuprinse intre 5 si 20 euro.

„Inculpata Covasnianu Adriana este vecina cu partea vatamata, locuind in acelasi imobil in Iasi. Intre inculpata si partea vatamata s-a dezvoltat de-a lungul timpului o relatie de buna vecinatate si de incredere in virtutea careia inculpata Covasnianu Adriana a intrat in posesia datelor de indentitate ale partii vatamate pentru a o ajuta la realizarea activitatii de gospodarire curenta si a avut acces la teminalul GSM”, se arata in rechizitoriul procurorilor.

„Profitand de acest fapt, la data de 18.01.2013, inculpata Covasnianu Adriana, folosind conexiunea de internet de la domiciliu, a accesat site-ul web al operatorului de telefonie mobila SC Orange Romania SA si a creat, utilizand sistemul informatic de la domiciliu, un cont de gestionare a abonamentului telefonic al partii vatamate. In perioada 18 ianuarie / 5 aprilie 2013, inculpata Covasnianu Adriana s-a logat in mod repetat, utilizand conexiunea de internet de la domiciliu, la contul de web pe care il crease partii vatamate si a ordonat, fara a avea autorizatia titularului contului, prin acte repetate, 50 de reincarcari valorice catre diverse cartele prepay. In urma probelor administrate, au fost identificate mai multe persoane ale caror cartele telefonice au fost incarcate cu credit valoric”, au completat procurorii.

Adauga un comentariu