Actualitate

Sentinta trasnet la Curtea de Apel Iasi! Un celebru senator trebuie sa dea de baut!

Publicat: 18 mai 2015

@ Curtea de Apel Iasi i-a dat motive de bucurie unui senator iesean aflat in pragul puscariei @ Decizia luata ieri de magistrati a surprins pe toata lumea @ Totul pleaca de la faptul ca senatorul si-a angajat fiul la cabinetul parlamentar

Ieri, magistratii de la Curtea de Apel Iasi au luat o decizie neasteptata intr-un litigiu dintre Agentia Nationala de Integritate (ANI) si senatorul iesean Sorin Lazar. Inspectorii din cadrul ANI au solicitat anularea unor contracte ilegale incheiate de Sorin Lazar. Este vorba in special de contractele incheiate cu fiul sau Mihai Eduard Lazar. Pentru incheierea acestor contracte, Sorin Lazar a fost condamnat deja la sase luni de inchisoare cu suspendare pentru infractiunea de conflict de interese.

„Domnul Lazar Sorin Constantin, Senator în Parlamentul României, a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea fiului sau, domnul Lazar Mihai Eduard, în perioada 01.09.2010 – 01.10.2011, în cadrul Biroului Parlamentar – Circumscriptia electorala nr. 24 Iasi, încalcând, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003, privind unele masuri pentru asigurarea transparentei în exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si în mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei”, au mai precizat inspectorii ANI. Dupa ce hotararea de condamnare a ramas definitiva, inspectorii de la ANI au deschis un proces la Curtea de Apel Iasi prin care au cerut anularea contractelor. Ieri, judecatorii au respins actiunea formulata de cei de la ANI. Cel mai probabil s-a avut in vedere faptul ca instanta a decis deja anularea acelor documente ilegale in cadrul procesului penal.

Acuzatiile procurorilor DNA

Pe de alta parte, in urma cu cateva luni, procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) au decis trimiterea in judecata a lui Sorin Lazar pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu. Acesta risca sa ajunga la puscarie avand in vedere noile acuzatii pentru care este judecat. Aceste infractiuni au fost comise in perioada in care Sorin Lazar a fost primarul localitatii Strunga. Alaturi de Sorin Lazar a fost trimis in judecata si Constantin Petrusca, contabilul Primariei Strunga, pentru aceleasi infractiuni. Totul pleaca de la platile ilegale facute de Sorin Lazar din banii institutiei pe care o conducea. „În rechizitoriul întocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt: in perioada 2008-2009, inculpatul Lazar Sorin Constantin, în calitate de primar si ordonator principal de credite, fara existenta unui angajament legal, a dispus aprobarea, fara nicio baza legala, a platii urmatoarelor sume de bani:
– suma de 10.160 lei, cu titlul de «onorariu participare la licitatie» catre trei persoane, membri ai comisiei de evaluare a ofertelor pentru executia unor lucrari de reparatie a drumurilor din localitate.
Aceste plati au fost nejustificate si nelegale, deoarece persoanele respective fie aveau prevazuta în fisa postului aceasta activitate ca atributie de serviciu, fie nu puteau beneficia de alta forma de retribuire, în afara indemnizatiei prevazute de lege pentru aceasta functie.
– suma de 16.550 lei, catre alte trei persoane, reprezentând «plata lunara zilieri» (12 rate)”, au precizat procurorii de la DNA Iasi.loading...

Comentarii
  • IN CE CONSTA CELEBRITATEA ACESTUI SENATOR DL ZIARIST ? TITLURI DE PROSTIT LUMEA CA SA SE DEA CLIC PE ARTICOLUL TAU .CELEBRU IN HOTII POATE SI IN INCALCARI A LEGII CA DE ALTFEL CUM FAC TOTI POLITICIENII ,IAR LEGILE SUNT PENTRU AMARATI NU PENTRU JIGODIILE DE POLITICIENI .

Adauga un comentariu