Local

Sentinta trasnet pentru regele heroinei din Iasi! Toti prietenii lui asteptau asta!

Publicat: 17 aug. 2014
1

@ El este unul dintre cei mai vanati traficanti de droguri din Iasi, anchetatorii avand nevoie de 6 ani pentru a-l captura @ Dupa ce a fost bagat in spatele gratiilor, la finalul saptamanii trecute a primit o veste extrem de buna din partea judecatorilor de la Tribunal @ De fiecare data cand era organizat un flagrant pentru prinderea lui, se facea nevazut @ La telefon vorbea codat de fiecare data

Soarta unuia dintre cei mai periculosi traficanti de droguri din Iasi ar putea fi decisa astazi de judecatorii de la Curtea de Apel Iasi. Mai exact, judecatorii de la instanta superioara ieseana trebuie sa ia o decizie cu privire la libertatea lui Remus Alin Hariton, de 32 ani. La finalul saptamanii trecute, judecatorii de la Tribunalul Iasi au decis sa-l lase in libertate pe Remus Alin Hariton. Mai exact, au dispus sa-i fie inlocuita arestarea preventiva cu masura arestului la domiciliu. „Dispune punerea în libertate a inculpatului din locul de detinere, la ramânerea definitiva a prezentei încheieri si daca nu este retinut sau arestat în alta cauza. În baza art. 221 alin. 1 C. proc. pen. pune în vedere inculpatului Hariton Remus Alin ca pe durata masurii arestului la domiciliu sa nu paraseasca imobilul în care locuieste”, se arata in decizia judecatorilor. Anchetatorii s-au chinuit sa-l prinda timp de 6 ani! Doi dintre cei mai buni procurori ieseni au stat pe urmele lui, ca sa nu mai vorbim de ofiterii specializati in traficul de droguri. De fiecare data cand era organizat un flagrant pentru prinderea lui, se facea nevazut. I-au fost ascultate convorbirile telefonice, a fost filat, a fost supravegheat zi si noapte, numai ca de fiecare data scapa ca prin minune. Timp de cateva luni, nu se mai auzea nimic despre el. Tinea legatura doar cu doi-trei prieteni, iar toate discutiile erau codificate. Inca din 2008, procurorii au reusit sa infiltreze agenti sub acoperire in apropierea lui, insa n-a cazut niciodata in capcana. Parea a fi un tip extrem de abil. Unul dintre putinii care puteau aduce in Iasi orice fel de droguri. Nu face parte din clanuri, nu are in spate o grupare bine organizata. In schimb, a stiut cum trebuie sa procedeze pentru a face bani din vanzarea substantelor interzise.

Avea clienti din familii bune

S-a plimbat cu masini de lux, si-a permis tot felul de excursii in strainatate, petreceri, distractii, cadouri scumpe etc. Avand in vedere curajul pe care il capatase in toti acesti ani de activitate in comercializarea drogurilor, se credea invincibil. Printre clienti se numara tineri din familii bune, cu bani, cu pozitie sociala sau tineri care au muncit in strainatate si cand s-au intors, au avut nevoie de un dealer local. Toti au ajuns sa-si cheltuiasca ultimul leut pentru a-si cumpara doza. In decembrie 2013, inainte de sarbatorile de iarna, procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi i-au facut o surpriza lui Hariton: l-au trimis in judecata pentru trafic de droguri.

Citeste si: Povestea fara perdea a celui mai tare traficant din Iasi! El este regele heroinei!

Alaturi de acesta a fost dat pe mana judecatorilor si Vasile Ivasuc, de 27 ani, un tanar care l-a mai ajutat din cand in cand pe Hariton sa vanda drogurile. Inca de prin anul 2007 au inceput sa apara informatii cu privire la faptul ca acesta vinde droguri pe piata neagra a Iasului. Din iunie 2008, anchetatorii au inceput sa-i supravegheze activitatea. Flagrantul a fost realizat abia in iulie 2013, la scurt timp dupa ce a introdus in tara cantitatea de 200 grame de heroina. In perioada iunie 2008 – iulie 2013 a trimis in strainatate, prin Western Union, aproape 15.000 euro pentru a achizitiona ecstasy, canabis, rezina de canabis si heroina. Primul investigator sub acoperire, care apare in dosar sub numele de cod Valeriu, a fost bagat in acest dosar in anul 2008. Atunci, a reusit sa realizeze o singura achizitie de droguri supravegheata. Nu a fost suficient pentru ca tanarul sa fie arestat. Mai trebuiau stranse probe. Numai ca traficantul a simtit ca ceva nu este in ordine si a fugit din tara. In 2013, procurorii au reusit sa infiltreze in apropierea lui Hariton un colaborator sub acoperire, pe nume Sutu, si un alt investigator, pe nume Dan. Asta dupa ce, la inceputul lunii mai 2013, anchetatorii au primit informatii ca pe piata Iasului a intrat heroina.

Comentarii
  • Asta este marea problemă la noi în România: justiţia! După ce astfel de indivizi care prezintă un pericol deosebit de mare, onorata justiţie în loc să aplice nişte pedepse exemplare aşa încât alţii să nu mai facă aşa ceva, ei le dau drumu. Oare ce om cerebral ar pune în libertate un traficant de heroină????? Şi uite aşa ne întrebăm de ce se întâmplă atâtea, de ce ţara asta merge aşa de prost, de ce avem pe străzi atâţia infractori periculoşi, traficanţi de droguri, pedofili, tâlhari, etc. PENTRU CĂ NU AVEM O JUSTIȚIE RESPONSABILĂ!!!! RUŞINE!!!!!

    • bai parlitule exista legi pe care politia le respecta au nevoie de dovezi concrete nu vorbe
      din cate stiu eu si tu esti periculos vinzi droguri ar trebuii sa intre si peste tine sa te scuture daca l-au eliberat probabil ca nu au avut probe 4-5 persoane care vorbesc aiurea dau zvonuri ca tu poti fi cel mai mare traficant si hopa brusc esti cel mai mare traficant din orasul tau ce ar trebuii sa iti dea vro 10 ani????

Adauga un comentariu