Actualitate

Senzatia de gust amar in gura poate fi un semnat de alarma. Ce boli grave poate ascunde acest lucru

Publicat: 29 mai 2018

Atunci cand aveti senzatia de gust amar in gura ar fi bine sa nu treceti cu vederea acest lucru. Printre cauzele posibile ale acestui gust neplacut in gura pot fi un simptom al unei boli mai grave fie doar rezultatul unei igiene orale precare, insa acest lucru ar trebui sa ne alarmeze.

Sunt multe cauze, medicale sau nu, care pot modifica gustul din gura unui om, in functie de dieta, istoric medical, genetic si altele. Senzatia de gust amar persistent este neplacuta, dar adesea trece dupa ce cauza principala a fost inlaturata. De cele mai multe ori, astfel de episoade de "gura amara" trec dupa un ceai de sunatoare si o periere meticuloasa a dintilor, urmata de clatirea cu apa de gura.

Cu toate acestea, senzatia de amar in gura poate insemna o infectie sau o boala grava, astfel ca daca senzatia persista sau reapare des este recomandata o vizita la medic.

Cauzele gustului amar in gura

Mai multe boli si afectiuni pot determina un gust amar in gura. Diabetul de tip 2, malaria, o boala a vezicii biliare, arsurile si refluxul gastroesofagian, mononucleoza, hepatita, ciroza hepatica, sau cancerul la pancreas pot cauza senzatia de gust amar in gura.

Tratamente si remedii naturiste pentru gur amar in gura: antivomitive (ceai amar de anghinare). Este recomandata o vizita la medic, pentru depistarea si tratarea cauzei.

Remedii clasice: tratament pentru boala de baza, antispatice, sedative.

Remedii naturiste: evitarea eforturilor fizice si intelectuale, iar ca dieta: alimentatie bogata in glucide si proteine si foarte saraca in lipide

Ienupar pentru gust amar in gura (se administreaza boabe): In prima zi 4 boabe, apoi se adauga cate un bob pe zi, pana in ziua a 12-a, cand se ajunge la 15 boabe; apoi se scade cate un bob pe zi, pana cand se ajunge la 4 boabe; boabele se mesteca foarte bine, maruntindu-le pana se fac o pasta si dupa aceea se inghit; cura dureaza 23 de zile si necesita 220 de boabe.

Cicoare (decoct din radacina, frunze si flori): 1 lingura cu varf din amestecul de plante se fierbe, timp de 5 minute, in 250 ml de apa; decoctul se bea caldut, timp de 3-4 zile; se face pauza 3-4 zile si se reia administrarea, daca reapare gustul amar; alta varianta: se consuma zilnic 1 lingurita de pudra de radacina de cicoare, fractionat in 3 (inaintea meselor principale); cura dureaza 15 zile.loading...

Adauga un comentariu