Sport

SENZATIE! Costel Pantilimon, de netrecut in Premier League

Publicat: 22 dec. 2014
1

Costel Pantilimon a început greu aventura la Sunderland, însa i-a cucerit încrederea lui Gustavo Poyet înca de la primul meci. Prima prezenta în Premier League în tricoul noii echipe a fost bifata pe 3 noiembrie, în victoria cu 3-1 de la Crystal Palace.

În startul campionatului, internationalul român a luat loc pe banca de rezerve, iar titularul era Vito Mannone. Fostul portar al lui Arsenal a avut o sincopa în evolutii, fapt care i-a dat sansa lui Panti sa îi ocupe locul dintre buturi.

De atunci s-au strâns în total 8 meciuri, iar Sunderland a pierdut unul singur – cu fosta sa formatie, Manchester City (1-4).
Nu doar ca are interventii fantastice, precum s-a întâmplat si în victoria din ultima etapa cu Newcastle (1-0), Pantilimon este un adevarat talisman pentru echipele sale.

Din ultimele 15 meciuri jucate în Premier League, Costel a pierdut doar doua – câte unul cu Sunderland si Manchester City. Ironia sortii face ca cealalta înfrângere sa fie chiar împotriva actualei formatii (1-0).

În cele 8 partide din acest sezon, românul a încasat doar 7 goluri – dintre care 4 într-un singur meci. În celelalte 7 a avut o evolutie excelenta, reusind printre altele sa închida poarta în fata lui Chelsea (0-0), ramânând si acum singurul portar care nu a luat gol de la echipa lui Jose Mourinho în acest sezon.

Adauga un comentariu