Eveniment-Social

SENZATIONAL! Cauzele unei crime odioase, vechi de peste 20 ani, dezvaluite intr-o maniera scandaloasa – GALERIE FOTO

Publicat: 31 oct. 2013

@ Cu toate ca este vorba de o crima sadica, petrecuta acum mai bine de doua decenii la Iasi, cauzele acesteia ar putea capata o intorsatura revoltatoare @ Un monument ar putea fi ridicat pentru un individ care a ucis sute de cetateni@ In mijlocul acestei afaceri este implicat si Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse

Bolsevismul si metodele staliniste revin la Iasi. Ambasada Federatiei Ruse in Romania face presiuni asupra primariei pentru ca fostul monument al „Eroului Sovietic” sa fie refacut si plasat intr-o zona publica din oras. Cu toate acestea, reprezentantii municipalitatii au afirmat cu nonsalanta ca inclusiv Gheorghe Nichita se va intalni cu ambasadorul rus pentru a gasi o solutie in rezolvarea problemei.

„Purtam o corespondenta cu statul rus prin ambasada lor, aceasta corespondenta durand deja de cateva luni. Vrem sa cadem de acord cu privire la amplasamentul unde va fi asezata statuia. Oficialii primariei se vor intalni cu cei rusi, tocmai la Ambasada Federatiei Ruse, acolo unde am fost invitati. Dupa ce vom stabili toate detaliile legate de data si de agenda discutiilor, vom putea preciza si mai multe detalii. Acum analizam cateva locatii, impreuna cu ambasada. Toate discutiile sunt purtate sub egida Ministerului de Externe, ministrul Titus Corlatean fiind la curent cu toate acestea”, a precizat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al municipalitatii.

Statuia ostasului sovietic, transformata in calul lui Mihai Viteazu

La Iasi, statuia ostasului sovietic s-a transformat in calul lui Mihai Viteazu. Astfel, acum aproapte zece ani, disparitia monumentului din Copou (zona Rond Agronomie – n.r.) a fost sesizata de un oficial al Ambasadei Rusiei la Bucuresti. In acest caz, ambasada a trimis o nota de protest catre presedintele Romaniei. „Inaugurat dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, monumentul ostasului sovietic a beneficiat de un tratament privilegiat, fiind amplasat în Dealul Copou si introdus, în 1956, în Lista monumentelor istorice. Din 1991, opera comemorativa a fost amplasata în Cimitirul Eternitatea, de unde a fost dezafectata în 1998 pentru… restaurare. În aprilie 2007, Ambasadorul Federatiei Ruse în România a adresat doua plângeri oficiale Administratiei Prezidentiale si Ministerului Afacerilor Externe, sesizând disparitia monumentului. În plin diferend diplomatic, presedintele rus Vladimir Putin a emis un decret prin care România si alte câteva state din Europa si Asia au fost considerate tari problema, din cauza ca mormintele si monumentele militarilor sovietici ar fi îngrijite necorespunzator, desi realitatea din teren este cu totul alta. Pentru lamurirea acestei stari de fapt este necesara o analiza a situatiei mormintelor si monumentelor militarilor sovietici, amenajate, începând cu anul 1944, pe raza municipiului Iasi. Astfel, 133 de militari sovietici au fost înhumati în parcela eroilor sovietici din Cimitirul iesean Eternitatea, iar alti 77 în cimitirul eroilor sovietici din curtea Casei Vasile Pogor. De asemenea, în memoria acestora au fost dezvelite trei monumente comemorative: în Cimitirul Eternitatea, în curtea Casei Vasile Pogor si în Dealul Copou. Dupa evenimentele din 1989, cimitirul militarilor sovietici din incinta Casei Vasile Pogor a fost dezafectat, osemintele fiind stramutate în Cimitirul Eternitatea”, arata Catalin Fudulu intr-un document.

Comentarii
  • dupa ce au facut vor statui . nu ne-au eliberat de nemti ne-au subjugat !!! sa-si care mortii acasa
    sa-si puie statui unde au comis crime jafuri si violuru
    sa-i …… IN ….

Adauga un comentariu