Actualitate

SENZATIONAL! Ieri, la miezul noptii, avangardistul pictor Vasile Leondar a facut spectacol artistic – FOTO,VIDEO

Publicat: 24 iun. 2016
Ieri, 23 iunie, cunoscutul pictor avangardist iesean Vasile Leondar a programat vernisajul unei noi expozitii incitante si originale!  Actiunea a avut loc la Galeriile de Arta Nicolae Tonitza de pe strada Lapuseanu. De remarcat ca vernisajul expozitiei sale a fost transmis live, pe Internet, tocmai la New YorkStatele Unite ale Americii.

Cunoscutul si apreciatul pictor Vasile Leondar a programat vernisajul unei noi expozitii incitante si originale. Aceasta a avut loc pe data de 23 iunie, la ora 23:59, la Galeriile de Arta Nicolae Tonitza, de pe strada Lapuseanu. Intreaga actiune a fost transmisa, live pe Internet, tocmai la New York – Statele Unite ale Americii (SUA). Zeci de ieseni, inclusiv critici de arta sau oameni de cultura, au tinut sa ia parte la spectaculosul moment artistic.
 
Vezi si Zeci de ieseni prezenti la expozitia artistului Vasile Leondar, dedicat comemorarii Holocaustului – GALERIE FOTO, VIDEO 
Reamintin ca, dupa anul 2000, Vasile Leondar a revenit la Iasi. El a plecat din Iasi in anul 1992, dupa ce, ani in sir, a fost urmarit de Securitate, iar pentru ideile sale inovatoare in arta a fost dat afara de pe bancile actualului Colegiu National de Arta Octav Bancila, in 1974, pe cand artistul avea 17 ani, si s-a stabilit in Belgia, in orasul milionarilor, Knokke. Primind din plin experienta scolii de arta flamanda, Vasile Leondar a devenit celebru nu doar in Europa, ci si in Statele Unite, avand mai multe invitatii de a expune la New York sau la Ambasada Romaniei in America. 
Vezi si Iesenii, asteptati la o expozitie tulburatoare pe tema Holocaustului – FOTO,VIDEO
Remarcabil este ca, artistul a avut onoarea de a fi invitat sa-si expuna cateva lucrari la Muzeul Luvru, in doi ani, 2003 si 2004, cand muzeul parizian a fost sub presedintia lui Jacques Chirac. De asemenea, recent si-a materializat ideea ce a dus la realizarea unei sculpturi care scoate in prim-plan Holocaustul. Este vorba de un vagon în marime naturala, care reliefeaza crunta si teribila durere inumana la care au fost supusi evreii transportati in lagarele de concentrare. Lucrarea va fi expusa inclusiv la Auschwitz.
Adauga un comentariu