Local

SENZATIONAL! La Iasi se va deschide primul cinematograf de stat, dupa anul 1989

Publicat: 18 oct. 2017

La Iasi se va inaugura primul cinematograf de stat, dupa anul 1989! Astfel, Cinema Ateneu va fi deschis vineri (maine – n.r.), 20 octombrie 2017, de la ora 19:00, în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”. Totul este legat de a II-a editie a Festivalului „Les films de Cannes a Iasi„.

Citeste si : SURPRIZA DE PROPORTII! Iata ce se va intampla cu TREI CLADIRI monumentale din Iasi. In ele au intrat, de-a lungul anilor, peste un MILION de persoane – FOTO

„Inaugurarea se va face cu proiectia filmului «120 battements par minute», în regia lui Robin Campillo, câstigatorul Marelui Premiu la Cannes 2017. Dotat cu cele mai performante echipamente, cinematograful va putea rula si filme 3D. Proiectul înfiintarii acestui cinematograf s-a conturat anul trecut, cu ocazia primei editii a festivalului „Les films de Cannes a Iasi”, ca o promisiune facuta regizorului Cristian Mungiu, ca în orasul sau natal sa existe si un cinematograf de stat modern, cu cele mai bune conditii tehnice, care sa atraga publicul, la fel ca si cele private.

Citeste si : Cinematografele iesene au redevenit ale publicului! Gala de film a Ateneului s-a desfasurat cu sala plina – FOTO

Astfel, cu sprijinul si consilierea maestrului Mungiu si a echipei sale, vom inaugura, în prezenta apreciatului regizor, cel mai nou cinematograf de stat ce va rula, cu preponderenta, filme românesti si europene”, a transmis Andrei Apreotesei, manager Ateneu.

Adauga un comentariu