Actualitate

SENZATIONAL! Masina de Formula 1 inventata la Iasi. Bolidul va rula pe circuitele din Europa

Publicat: 30 iun. 2016

@ Pasiune, foarte multa munca si dorinta curata de a demonstra ca pot fi cei mai buni, dintre cei mai buni! @ Zilnic, fie ca au stat in fata calculatorului si au lucrat la proiectare digitala sau in atelierul mecanic unde au surubarit, sudat sau testat, un grup de studenti politehnisti (de la Facultatea de Mecanica – Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi – n.r.) si-au dedicat ore bune din timpul liber pentru a finaliza o masina deosebita @ Ei au fost coordonati de profesorul Gabriel Ursescu si de seful de lucrari Ciprian Ciofu

Ca urmare a muncii depuse de seful de lucrari Ciprian Ciofu si profesorul Gabriel Ursescu, un grup de studenti ai Facultatii de Mecanica de la Universitatea Tehnica (UTI) Gheorghe Asachi au reusit sa realizeze o noua masina de curse incredibila. Aceasta va concura la editia din acest an a Formula Student, programata pe circuite din Italia si Ungaria. Marele concurs este programat intre 9 si 14 august, tocmai in localitatea unde exista un celebru circuit de Formula 1, anume la Hockenheim, in Germania! Acestia nu sunt la prima experienta de acest gen. In ultimii ani, ei au facut senzatie cu proiecte asemanatoare, fie cu masini de tip roadster sau de modelul celor existente in Formula 1.

Vedeta celei de-a XX-a editii a Salonului International Inventica

Profesorul Ciofu a prezentat, in debutul celei de-a XX-a Conferinta Internationala intitulata Inventica, dar si editia similara a Salonului International al Inventiilor, Cercetarii, Inovarii si Transferului Tehnologic monopostul realizat cu studentii sai. Manifestarile au loc în spatiul Aula Magna Mihai Eminescu a Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC), respectiv Aula Gheorghe Asachi a Universitatii Tehnice (TUIASI) si in Sala Pasilor Pierduti din Copou. Totul se va incheia astazi, 1 iulie 2016. Aceasta creatie este favorita in a lua unul dintre premiile oferite de organizatori.

„Am venit la aceasta actiune cu monopostul de Formula Student cu care vom participa, anul acesta, la concursuri in Italia si Ungaria. Alaturi de noi, profesorii, au fost si studenti. Am lucrat la acest monopost incepand din luna octombrie 2015, iar constructia efectiva am demarat-o anul acesta, in februarie. Banii pe care i-am investit au fost de la sponsori. Desigur, Universitatea Tehnica ne-a ajutat cu infrastructura necesara. An de an, noi venim cu noi specificatii tehnice si de design la monopost”, a transmis cadrul didactic de la TUIASI.

Citeste si: Sefii unei mari universitati din Iasi vor fi blocati cand vor vedea asta! Fapta a fost comisa de cativa studenti si de doi profesori – GALERIE FOTO, VIDEO

De reamintit ca, in 2015, alaturi de doi studenti romani si unul grec, masina similara produsa sub coordonarea lui Ciofu si Ursescu a luat medalia de aur la cel de-al XIX-lea Salon International al Inventiilor, Cercetarii, Inovarii si Transferului Tehnologic. Acestia au concurat cu institute si centre de cercetare sau inventatori individuali din Franta, Italia, Moldova, Portugalia, Rusia, Slovacia, Spania, Taiwan, Turcia, Turkmenistan, Ucraina sau Marea Britanie.

Citeste si: EXCLUSIV! O noua masina minune, realizata de studentii de la UTI – UPDATE GALERIE FOTO, VIDEO

„Acea medalie a fost o recunoastere a proiectului Formula Student, demarat acum cinci ani. Noi am fost premiati pentru un monopost realizat la editiile anterioare. Datele tehnice ale monopostului realizat si pentru care am fost premiati sunt urmatoarele: motor Honda, care atinge in doar 3.6 secunde viteza de 100 kilometri la ora, o capacitate cilindrica de 599 centimetri cubi, 82 cai putere si cantareste 298 kilograme. De asemenea, plecand de pe loc, dupa 400 metri, ajunge la o viteza de 104 kilometri la ora”, dezvaluia Ciprian Ciofu. De precizat ca, masina de anul acesta are caracteristici similare cu cea de anul trecut. 

Citeste si: O masina-minune realizata la Universitatea Tehnica, expusa la Palas

Comentarii
  • Mai „ziarist” de doi bani, pe ce maidan te-au gasit astia de la BZI ? Diferenta dintre Formula 1 si Formula student este ca de la cer la pamint. N-au nici o treaba una cu cealalta (cu exceptia celor patru roti).

  • Treaba ca la romani… 🙁
    Inafara faptului ca Formula student n-are nimic de-a face cu Formula 1, una din regulile de baza in aceasta competitie este ca proiectul sa fie REALIZAT de studenti (de unde si numele), sub COORDONAREA unor cadre didactice sau cercetatori. La noi de fapt, e exact pe dos, proiectul a fost realizat de profesori, cu oarece ajutor de la studenti (se deduce dealtfel si din articol).
    Lipsa totala de fair-play, avand in vedere ca va concura cu proiecte similare din alte tari in care regulile sunt respectate, deci au fost realizate de studenti 😉
    Rushiniiika…

  • Formula 1? :))) Mai Valentin Hutanu daca nu ai treaba cu masinile nu mai scrie aiurea, masinuta aia se poate numi monopost,da, dar nu masina de Formula 1. Termimati cu titluri de *****. Ps: weekend-ul viitor e o etapa de Formula 1, poate vrei sa vezi despre ce e vorba 😉

  • Bravo echipei (si profesorilor in special), rusine tie ca „ziarist”…. Formula 1???? Formula student!!! Germania Hockenheim???? Buna marfa… In Romania exista trei echipe: Brasov, Iasi si Timisoara. Niciuna nu a participat sau va participa anul acesta in Germania. Search Google! Da, pacat ca sunt promovati in felul acesta…. Va faceti tiraj pe niste titluri de 2 lei iar baietii astia (si asta este valabil si pentru cei din Brasov sau Timisoara) cad in penibil datorita voua… Vreti sa-i ajutati? Nu asa…. Hustler e mai decent decat BZI!

Adauga un comentariu