Eveniment-Social

SENZATIONAL! Universitatea „Cuza”, proprietara unui obiect uluitor! Chiar daca este un SIMBOL al Romaniei, acesta este la un pas de DISPARITIE – FOTO

Publicat: 16 iul. 2019

@ Incompetenta si ignoranta fostilor conducatori ai Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" – UAIC din Iasi a facut ca, din pacate, un obiect simbol al Romaniei sa fie pierdut pentru totdeauna @ Trist este ca ambarcatiunea va ajunge la fier vechi! @ Acesta a iesit la suprafata, in urma cu ceva ani, chiar pe fundul lacului Bicaz @ "Este de datoria noastra sa protejam si sa reintregim patrimoniul Universitatii. Personal, nu as fi dat la fier vechi nava «Emil Racovita», simbol al cercetarii stiintifice din perimetrul lacului Bicaz!", a transmis prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul de la "Cuza"

Delasarea si indiferenta crasa a fostilor indivizi care s-au aflat, efemer si fara importanta, la conducerea Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC), au facut ca un interesant si valoros simbol al Romaniei sa se degradeze iremediabil.

In prim-planul acestei povesti sunt chiar faimosul biolog si expeditionar Emil Racovita si, respectiv, faimosul vas care-i poarta numele. Trist, dar adevarat! Acesta va ajunge la fier vechi.

Ambarcatiunea a iesit la suprafata, in urma cu aproximativ doi ani, chiar pe fundul lacului Bicaz. "Este de datoria noastra sa protejam si sa reintregim patrimoniul Universitatii. Personal, nu as fi dat la fier vechi nava «Emil Racovita», simbol al cercetarii stiintifice din perimetrul lacului Bicaz!", a transmis prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul de la "Cuza". Astfel, nava iese la suprafata atunci cand nivelul apelor lacului scade foarte mult, cu aproximativ 20 de metri. Ea poate fi observata de pe malul de langa soseaua care duce spre Izvorul Alb, in imediata apropiere a barajului de la Bicaz.

Vezi si: O noua INVESTITIE, pentru un domeniu VITAL, la Universitatea "Cuza" din Iasi – FOTO

Datele arata ca, proprietate a UAIC, vasul a fost în litigiu si a fost abandonat pe fundul lacului. Vasul avea un motor nemtesc si interiorul din lemn de mahon de cea mai buna calitate. Acesta a ajuns pe lacul Bicaz dupa anul 1990, dar si-a tot schimbat proprietarii. In final, a ramas abandonat si, in timp, s-a scufundat.

Vezi si: EXCLUSIV! Un mare PROPRIETAR din Iasi are un OBIECT invidiat de toti milionarii – FOTO

"Misiunea de cercetare a Statiunii Biologice de la Potoci – Universitatea «Cuza» a fost sintetizata si aplicata într-o metodologie holist-integratoare care a presupus explorarea plurifactoriala a fenomenelor lacustre studiate. S-a realizat o fundamentare a diagnozei ecologice a ecosistemelor afectate de constructia hidroenergetica, iar fluxul cercetarilor multianuale a orientat înca de la înfiintare profilul statiunii, astfel încât sa asigure si conditii de practica studenteasca de teren, apropiind studentii si cercetatorii de explorarea directa a fenomenelor naturii. Construirea si dotarea laboratoarelor cu echipamente moderne de cercetare, respectiv asigurarea cercetarilor lacustre cu nava «Emil Racovita» si ulterior cu nava de cercetari ACVAPUR din cadrul Statiunii", se arata in descrierea oficiala a Statiunii ce apartine Universitatii "Cuza".

SURSA FOTO: TVNEAMT

Vezi si: EXCLUSIV! Un celebru proprietar din Iasi are un plan SPECTACULOS pentru o CASA vanata de multi INVESTITORI – FOTOloading...

Adauga un comentariu