Sport

Sepsi cere masuri drastice împotriva lui Dinamo, din cauza fanilor. „Comportament defaimator si jignitor!”

Publicat: 11 feb. 2019

Ros-albii au câstigat meciul de la Sfântu Gheorghe, gratie golului marcat de catre Dan Nistor din penalty, dar pe oficialii gazdelor i-a deranjat mai mult comportamentul galeriei "câinilor".

Reprezentantii celor de la Sepsi sustin ca suporterii ros-albilor au dat dovada de un comportament defaimator si jignitor si au cerut masuri imediate din partea Federatiei Române de Fotbal si a Ligii Profesioniste de Fotbal.

"Conducerea Clubului Sepsi OSK Sfântu Gheorghe si suporterii echipei au luat act cu consternare despre faptul ca nu înceteaza manifestarile cu caracter antimaghiar si xenofob la adresa echipei noastre. La meciul cu Dinamo Bucuresti, disputat pe teren propriu în data de 9 februarie 2019, mai multi suporteri ai echipei oaspete au dat dovada din nou de un comportament defaimator si jignitor la adresa demnitatii umane si identitare. Vom protesta la toate forurile competente si în mod public fata de incidentele de asemenea natura, si solicitam luarea unor masuri clare din partea forurilor competente pentru a preveni în viitor astfel de manifestari. Dorim sa precizam ca la sedinta tehnica premergatoare meciului Sepsi OSK – Dinamo Bucuresti, delegatul echipei noastre, domnul Bokor János, a atras insistent atentia domnilor Aron Huzu (observator arbitri), Catalin Popa (observator din partea LPF) si Ionut Coza (al patrulea arbitru) privind posibilele atrocitati. A cerut ca în cazul unor astfel de evenimente sa se aplice regulamentele în vigoare, si în caz de nevoie sa fie oprit meciul. Cu toate ca pe parcursul meciului au avut loc în repetate rânduri scandari si au fost afisate bannere cu inscriptii defaimatoare, nici arbitrul si nici observatorul de joc nu au considerat necesara întreruperea jocului. Clubul Sepsi OSK cere Federatiei Române de Fotbal si Ligii Profesioniste de Fotbal sa analizeze evenimentele si sa ia masurile necesare", se arata în comunicatul remis mass-media de catre clubul Sepsi Sfântu Gheorghe.

Desi echipa sa se afla pe ultimul loc care duce în play-off, Eugen Neagoe, antrenorul lui Sepsi, nu-si face sperante si este convins ca arbitrajul va pune piedici echipei sale, iar Dinamo va fi cea care va avea câstig de cauza la finalul sezonului regulat.

"Bravo celor de la Dinamo, sa mearga în play-off, vad ca toata lumea vrea sa mearga Dinamo în play-off. Sa mearga, care e problema? Mai conteaza ce am vazut eu în timpul jocului? Nu ma refer la o faza, ci la tot ce s-a întâmplat pe parcursul jocului. (…) Mai sunt 3 jocuri, 9 puncte puse în joc, dar sincer, nu cred ca avem nicio sansa, indiferent de evolutia noastra, nicio sansa. (…) Foarte multi s-au speriat de pozitia noastra în clasament. Au simtit si ei în foarte multe jocuri ce înseamna sa fii în primele locuri si cum esti tratat. Sunt curios cine ne va arbitra la Medias, iar apoi în celelalte doua jocuri", a spus Neagoe.loading...

Adauga un comentariu