Eveniment-Social

„Seratele Procopiu” continua la Palatul Culturii din Iasi, cu manifestarea intitulata generic „Apa – Esentiala vietii”

Publicat: 24 feb. 2019
1

Complexul Muzeal National "Moldova" (CMNM) Iasi – Muzeul Stiintei si Tehnicii "Stefan Procopiu" si Asociatia "Aliance of Educators for Science, Technology, Engineering, Mathematics and Informatics" (ESTEEM) România invita publicul interesat joi, 28 februarie 2019, de la ora 18:00, în Sala "Stefan Procopiu" de la Palatul Culturii, la o noua editie a "Seratelor Procopiu la Palat".

Citeste si: "Energia verde si Chimia. Experienta Germaniei", o noua Serata Procopiu la Palatul Culturii din Iasi

Manifestarea de data aceasta este intitulata "Apa – Esentiala vietii". Gazda Seratei va fi prof. univ. dr. Veronica Mocanu, de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) "Grigore T. Popa" Iasi, Departamentul de Stiinte Morfofunctionale. Acesta va sustine o pledoarie pentru întelegerea importantei apei în viata sistemelor biologice si o incursiune în istoria evolutiei organismelor, de la momentul primordial al despartirii speciilor primare de viata acvatica.

Citeste si: O noua "Serata Procopiu la Palat". Tema: chimie, mediul inconjurator si viata

"Prelegerea interactiva va aduce în atentia auditoriului rolul apei în procesele biochimice vitale din organismul uman si functiile pe care le îndeplineste: de solvent si de diluant, reglator al temperaturii si al echilibrului acido-bazic, de dizolvare si digestie a alimentelor. O lectie despre cum poate fi reglat echilibrul dintre aportul si pierderea de apa, despre electrolitii esentiali organismului uman si despre o viata sanatoasa. Vor fi oferite raspunsuri la întrebari esentiale, precum necesarul zilnic de apa si cea mai buna apa pentru sanatate", au transmis cei de la CMNM.

Citeste si: "Seratele Procopiu la Palat" continua, la Iasi, cu manifestarea intitulata "Stiinta si Arta în Universul Micrometric"

Coordonatorii proiectului "Seratele Procopiu la Palat" sunt muzeograf Camelia Teodora Cristofor, expert, Muzeul Stiintei si Tehnicii "Stefan Procopiu" si prof. univ. dr. Ovidiu Caltun, presedinte ESTEEM România. Intrarea la aceste evenimente este libera, în limita locurilor disponibile. Rezervari: esteemro@gmail.com.

Adauga un comentariu