Eveniment-Social

Seratele „Procopiu” la Palat continua cu „O calatorie in lumea materialelor textile”

Publicat: 19 nov. 2018
1

Rolul materialelor textile in viata omului nu s-a schimbat de la inventarea lor in antichitate si pana acum; in schimb stiintele, tehnologiile, artele au evoluat atat de mult, incat textilele sunt parte a calatoriei noastre din adancurile Pamantului, pana la Luna! Pare incredibil, dar va vom demonstra!

Evenimentul va avea loc joi, 22 noiembrie 2018, de la ora 18.00, in Sala „Stefan Procopiu” de la Palatul Culturii Iasi, unde se va desfasura evenimentul lunii noiembrie din cadrul Seratelor „Procopiu”: „O calatorie in lumea materialelor textile – pe Pamant si pana la Luna!”. Gazda seratei va fi Prof. univ. dr. ing. habil. Mirela Blaga, de la Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi, Facultatea de Textile – Pielarie si Management Industrial.

Evenimentele desfasurate sub genericul Seratele „Procopiu” la Palat sunt organizate de Complexul Muzeal National „Moldova” – CMNM Iasi – Muzeul Stiintei si Tehnicii „Stefan Procopiu” si Asociatia „Aliance of Educators for Science, Technology, Engineering, Mathematics and Informatics” – ESTEEM Romania. Coordonatorii acestui proiect sunt muzeograf Camelia Cristofor, expert, Muzeul Stiintei si Tehnicii „Stefan Procopiu” si prof.univ.dr. Ovidiu Caltun, presedinte ESTEEM Romania.

Textilele fac parte din viata noastra de zi cu zi, cu diverse utilizari, forme si valori estetice. Ce poate fi mai fascinant decat o calatorie in lumea plina de culori si texturi ale acestora din perspectiva istorica si a evolutiilor necesare? Ce poate fi mai palpitant decat viitorul? Vom descoperi impreuna multiplele calitati si functii ale materialelor textile actuale: inovative, compatibile cu tesuturile biologice, functionale si inteligente, cu aplicatii medicale, militare, de protectie, industriale, decorative, si nu in ultimul rand de design vestimentar.

Materialele textile ale viitorului deschid portile imaginatiei celor care vor sa faca o cariera in domeniu: materiale ce pot integra micro si nanoparticule cu rol de autocuratare si vindecare, tesaturi care integreaza senzori, actuatori si inteligenta artificiala pentru a te face invizibil sau salva din situatii extreme, materiale textile de implant biologic sau haine care iti monitorizeaza starea de sanatate.

Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

Rezervari : esteemro@gmail.com

Adauga un comentariu