Magazin

Seria 1 aduce profituri peste asteptari pentru BMW

Publicat: 03 mai 2012

Bayerische Motoren Werke AG (BMW), cel mai mare producator de automobile de lux, a raportat profituri pe primul trimestru care au depasit estimarile analistilor pe fondul cresterii puternice a vanzarilor modelului Seria 1.

Veniturile inainte de taxe si dobanzi au crescut cu 19% la 2,13 miliarde de euro fata de 1,8 miliarde de euro inregistrate in perioada simiara a anului trecut, se arata intr-un comunicat publicat de compania germana. Aceasta valoare depaseste estimarile analistilor intervievati de agentia de stiri Boomberg, de 1,74 miliarde de euro. Vanzarile au crescut cu 14% la 18,3 miliarde de euro, depasind cresterea cu 11% a livrarilor.

BMW si-a respectat tinta de a creste veniturile inainte de taxe pentru intregul an, compania auto generand o marja intre 8% si 10%. Compania conteaza pe cresterea cererii pentru noua generatie a modelului Seria 3 sedan, care a fost introdusa in februarie, pentru a stimula livrarile si a amortiza costurile de dezvoltare a masinii electrice i3 care va fi introdusa anul viitor.

Actiunile BMW au crescut cu 3,6% la 73,65 euro. In total, actiunile companiei germane au crescut 41% in acest an, fiind compania auto europeana cu cele mai bune performante din indicele Euro Stoxx Autos and Parts, avand o valoare de piata de 46,6 miliarde de euro.

Sursa: adevarul.roloading...

Adauga un comentariu