Hardware

Seria Broadwell va fi lansata in 2014

Publicat: 01 aug. 2013
Procesoarele Haswell nu au adus sporurile de performanta dorite, mai ales in segmentul desktop. Si asta pentru ca in ultimii ani Intel tinteste platformele mobile cu fiecare generatie noua de CPU-uri. Iar multi utilizatori care planuisera un upgrade au decis sa mai astepte. Insa daca va numarati printre ei, poate ar trebui sa va mai ganditi.
Pentru ca viitorul desktop la Intel nu suna deloc bine. Lui Haswell ii va urma Broadwell, aceeasi arhitectura de baza, insa intr-un proces tehnologic de 14 nm. Dar aceste viitoare procesoare vor fi si mai mult axate pe mobilitate, desktop-ul fiind aproape dat uitarii.
Pentru ca primele CPU-uri Broadwell sunt asteptate in cea de-a doua jumatate a anului viitor 2014. Insa vorbim numai despre modelele pentru laptop-uri si tablete. Lumea desktop va trebui sa le astepte pana in 2015, scrie arenait.net. Si chiar si asa, cel mai probabil nu vom mai primi procesoare pentru un socket inrudit cu LGA1150, ci direct lipite pe placa de baza, fara posibilitate de upgrade.
Pana atunci, pe desktop vom primi noi modele de Haswell (in prima jumatate a lui 2014), dar si versiunea high end Haswell E (a doua jumatate a lui 2014), cu preturile sale astronomice.


loading...

Adauga un comentariu