Secretele istoriei

Serialul Imparateasa Chinei, un scandal ce ia amploare

Publicat: 06 ian. 2015
3

Aproximativ 95 % dintre internautii chinezi se opun cenzurarii partiale a scenelor considerate prea provocatoare din popularul serial de televiziune ‘Imparateasa Chinei’, masura care a provocat o ampla polemica in aceasta tara asiatica, informeaza luni EFE.

Potrivit unui studiu realizat de reteaua de socializare Weibo, considerata echivalenta locala a Twitter, doar 5 % dintre internauti sunt de acord ca serialul TV sa modifice imaginile personajelor feminine astfel incat sa li se vada doar fetele, scrie Agerpres.ro.

Serialul, difuzat de postul Hunan TV si a carui actiune se desfasoara in timpul dinastiei Tang (care a condus tara intre secolele VII si X), a fost retras de pe micile ecrane la sfarsitul lunii decembrie fiind evocate ‘probleme tehnice’. Cand a fost reluata difuzarea in ianuarie, telespectatorii au avut surpriza de a vedea pe ecran doar fetele actritelor, nu si bustul.

O parte din popularitatea serialului se datora personajelor sale feminine care apareau cu decolteuri adanci, mai ales protagonista Fan Bingbing, considerata una dinre actritele cele mai atragatoare din China.

Adauga un comentariu