Magazin

Serialul „Lord of the Rings” va fi filmat in Noua Zeelanda si va fi cel mai scump din istorie

Publicat: 18 sept. 2019
Editia PDF
15 Oct. 2019

Amazon Studios va filma noul serial "Stapanul Inelelor" in Noua Zeelanda, tara in care regizorul Peter Jackson a turnat productiile originale "Lord of the Rings" si "Hobbit", si care a castigat in defavoarea Scotiei, aceasta fiind cea mai scumpa productie de televiziune din istorie, potrivit The Guardian. Filmat pentru 1,3 miliarde de dolari neozeelandezi (660 de milioane de dolari), productia serialului este programata sa inceapa in lunile urmatoare in trei situri de-a lungul orasului Auckland, in Insula de Nord. Capitala Wellington a fost luata in considerare, dar s-a renuntat la ea din cauza faptului ca studiourile au fost ocupate integral de regizorul James Cameron, care filmeaza acolo continuarile la "Avatar".

Un actor din "Stargate Atlantis" si "Arrow", intre invitatii la Transylvania Comic Con

Acordul este considerat un castig pentru industria de film din Noua Zeelanda si un succes pentru guvern, care a fost implicat mai multe luni in negocieri cu Amazon in timp ce se straduia sa gaseasca spatii de filmare. Filmarile la "Stapanul inelelor" si la "Hobbitul" au fost marcate de controverse in Noua Zeelanda, cu privire la asa-numita "Lege Hobbit", care interzicea negocierea colectiva a salariilor pentru angajatii din industria filmului, si din cauza aglomeratiei de la vechile locuri de filmare, devenite atractii turistice. "Legea Hobbit" a dus la proteste de strada in 2010, atunci cand guvernul a determinat ca negocierile colective facute de cei din industria de film sa fie ilegale. 

"The Lord of The rings" este una dintre francizele cu cele mai mari castiguri din istorie, care a generat incasari estimate la 2 miliarde de dolari in toata lumea, scrie The Independent. Viitorul serial va urmari evenimentele care s-au petrecut inaintea celor din primul roman al lui J.R.R. Tolkien, "The Fellowship Of The Ring." In timp ce filmul original se axeaza pe razboiul pentru distrugerea inelului, in serial aceasta poveste nu va fi inclusa, potrivit  Entertainment Weekly. Ultimul film din franciza, "Intoarcerea regelui/ The King Returns" a primit 11 premii Oscar, castigand premii la toate categoriile nominalizate. loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit