International

Serviciul de informații britanic a avertizat că în rândul staffului din Parlament se află un spion

Publicat: 13 ian. 2022
Agenția britanică de informații MI5 l-a contactat pe președintele Camerei Comunelor pentru a-l informa că un agent guvernamental chinez s-a angajat în cadrul cabinetului unui membru al Parlamentului

Agenția britanică de informații MI5 l-a contactat pe președintele Camerei Comunelor pentru a-l informa că un agent guvernamental chinez s-a angajat în cadrul cabinetului unui membru al Parlamentului. Toți parlamentarii britanici au fost informați, scrie RT.

Vorbind în Camera Comunelor, joi, deputatul conservator Iain Duncan Smith a ridicat o moțiune de procedură și a făcut referire la o scrisoare a președintelui Lindsay Hoyle în care se spunea că un agent chinez a lucrat în Parlament.

Spionul a făcut parte dintr-o grupare parlamentară minoritară

Scrisoarea afirmă că Hoyle a fost contactat de MI5, agenția de informații internă a Regatului Unit, pentru a-l avertiza despre o femeie pe nume Christine Lee, care a fost „angajată în activități de interferență politică în numele Partidului Comunist Chinez, colaborând cu deputații aici, în Parlament”.

Se înțelege că Lee făcuse parte din grupul parlamentar chinez din Marea Britanie, care este în prezent desființat. Scopul exprimat al grupului a fost „de a promova integrarea chinezilor britanici în societatea britanică, precum și reprezentarea și participarea lor la procesul democratic din Regatul Unit”.

Joi, în Parlament, Duncan Smith a declarat: „Înțeleg că domnul Președinte a fost contactat de MI5 și îi avertizează acum pe membrii parlamentului că a existat un agent al guvernului chinez activ aici în parlament care lucrează cu un membru al Parlamentului”.

Deputatul a adăugat că scopul agentului a fost „evident de a submina procesele de aici”.

Duncan Smith a solicitat o revizuire a procedurilor de acreditare pentru persoanele care doresc să lucreze în Camera Comunelor și o declarație cu privire la accesul pe care Lee l-a avut, în eventualitatea partajării datelor care ar putea pune în pericol oamenii din Regatul Unit, în special pe cei care au fugit din China.

Adauga un comentariu