National

Serviciul de Telecomunicatii Speciale: Buget URIAS pentru incompetenta

Publicat: 22 ian. 2014
1

Accidentul aviatic din Apuseni a readus in atentia publica Serviciul de Telecomunicatii Speciale. STS beneficiaza de un buget urias, de 250 de milioane de euro, din care doar cheltuielile de personal depasesc 50 de milioane de euro. Totusi, cand s-a pus problema sa intervina pentru a salva viata unor persoane, serviciul a dat gres. Serviciul de Telecomunicatii Speciale ar fi trebuit sa asigure localizarea apelurilor de urgenta, lucru care nu s-a intamplat.

In schimb, directorul STS, Marcel Opris, a reusit sa adune o avere impresionanta in cei 9 ani de mandat, in care, desi au existat mai multe scandaluri in care STS a fost implicat, nu a dat nici macar o data socoteala. La un an dupa ce a ajuns sef la STS, Opris a cumparat 3,4 hectare de teren in judetul Arges, iar peste un an a cumparat alte 25 de hectare, plus un teren intravilan de 450 metri patrati, langa Bucuresti. Si-a cumparat si un apartament de vacanta in Eforie si a reusit sa puna deoparte 135 000 de euro din salariul de bugetar, potrivit antena3.ro.

Marcel Opris si-a ajutat si apropiatii. Firma Quality Bussines, detinuta de un apropiat al familie, a castigat 51 de contracte cu STS-ul din 2006, anul in care Marcel Opris a devenit director.

Citeste si: Prima explicatie oficiala. De ce au ajuns salvatorii DUPA 7 ORE la VICTIMELE accidentului aviatic din Horea

Adauga un comentariu