Eveniment-Social

Sesiunea de vara a examenului de Bacalaureat 2016 se apropie de final. Maine va fi ultima proba scrisa

Publicat: 06 iul. 2016
1

Mii de absolventi ai claselor a XII-a, atat din seria curenta, cat si din cele anterioare, au sustinut, ieri, cea de-a II-a proba scrisa din cadrul sesiunii de vara a Bacalaureatului 2016! In judetul Iasi au fost inscrisi 4.509 candidati. A fost vorba de proba obligatorie a profilului la disciplinele Istorie sau Matematica.

Citeste si:  Rezultate simulare Evaluare Nationala 2016: Elevii s-au descurcat mai bine la Limba romana si mai putin la Matematica

Astfel, absolventii de la profilul real, de la filiera tehnologica, de la profilul militar si profilul pedagogic – specializarea invatatori-educatoare, au dat examen la Matematica – subiectele fiind diferentiate in functie de profilul studiilor liceale, in timp ce absolventii de uman si vocational au avut de rezolvat testul de Istorie. In acest context, de precizat ca, la Istorie, la primul subiect, cel de 30 de puncte, liceenii au primit doua fragmente din „O istorie a românilor”, de I. Bulei, despre formarea Securitatii, respectiv despre procesul de destalinizare al României.

Citeste si:  ATENTIE ELEVI! Cum trebuia rezolvata proba la Limba Romana, la Bacalaureat – profilul uman

Pornind de la aceste surse, candidatii au avut de raspuns la sapte cerinte pe tema data. La subiectul al doilea, notat tot cu 30 de puncte, acestia au primit un text din „Istoria României”, de M. Barbulescu, D. Deletant, K. Hitchins, S. Papacostea, P. Teodor. Tema fragmentului au fost operatiunile românesti din finalul Primului Razboi Mondial.

Citeste si:  ATENTIE! Iata ce subiecte au primit astazi elevii la proba de Limba Romana – FOTO

In final, subiectul al III-lea a avut in vedere elaborarea, în aproximativ doua pagini, unui eseu despre spatiul românesc, de la autonomii locale la implicare în relatiile internationale din Evul Mediu. Pe de alta parte, ultima proba scrisa din sesiunea curenta, cea la alegere a profilului si specializarii, este programata maine, 8 iulie, unde candidatii au optat pentru una dintre disciplinele: Biologie, Chimie, Fizica, Economie, Filosofie, Geografie, Informatica, Logica si argumentare, Sociologie sau Psihologie.

Citeste si:  OFICIAL. Vezi cum va decurge la Iasi Evaluarea Nationala – FOTO

Citeste si:  Lista completa a locurilor in toate LICEELE din Iasi pentru admiterea 2016 – GALERIE FOTO, VIDEO

Adauga un comentariu