Sport

Sevilla vrea să profite de problemele de la Genk, pentru a-l transfera pe Ianis Hagi. Spaniolii au aflat totul

Publicat: 16 mai 2020

Ianis Hagi poate ajunge la Sevilla din vară. Lui Ianis Hagi nu i-a picat bine faptul că Genk nu s-a bazat pe el, deși îi promisese asta. Dacă ar fi dorit să-l țină cu adevărat, nu l-ar fi împrumutat cu atâta ușurință la Glasgow Rangers

Viitorul lui Ianis Hagi se va decide în această vară. Așa susține publicația spaniolă Fichajes, care spune că mijlocașul de 21 de ani poate ajunge la Sevilla, una dintre echipele care îl monitorizează. Sursa citată i-a dedicat un material lui Ianis și a explicat cum poate fiul „Regelui” să fie transferat de andaluzi.

„Tânărul diamant român, împrumutat de la Genk la Rangers, ar putea să se reorienteze în sezonul următor, din cauza disconfortului pe care îl are în Belgia”, se arată în publicația menționată, care susține că obiectivul cel mai mare al Sevillei este să revină în Champions League cât mai repede posibil.

Iar pentru asta are nevoie de investiții în jucători talentați.

Sevilla se bazează pe celebrul Monchi pentru aducerea lui Ianis Hagi

Andaluzii au un as în mânecă în aducerea lui Ianis Hagi, iar acesta este Monchi, renumit pentru descoperirea de talente și pentru contribuirea la crearea echipei cu care Sevilla s-a remarcat pe plan european, după ce a câștigat de 5 ori trofeul Europa League, iar 3 astfel de distincții au fost consecutive. De altfel, Sevilla deține recordul de titluri în Europa League.

„Sevilla continuă să caute opțiuni pe piață pentru a-și îmbunătăți performanțele proiectului avut în vedere. Julen Lopetegui face o treabă fantastică la conducerea cvintuplilor campioni din Europa League.
Monchi, directorul sportiv al andaluzilor, este recunoscut drept unul dintre cei mai abili descoperitori de talente de pe planetă. Unul dintre ei este Ianis Hagi (21 de ani), care își arată potențialul la Glasgow Rangers (împrumutat de la Genk), una dintre echipele cu cele mai multe trofee în Scoția.
Potrivit Le Meuse, secretarul tehnic al Sevillei va face tot posibilul să realizeze transferul în perioada de mercato din această vară. Totul pentru că echipa lui Steven Gerrard, o legendă a lui Liverpool, nu și-a stabilit încă planul în legătură cu viitorul imediat al perlei din România”, se arată în sursa citată.

Neînțelegerile cu Genk și comportamentul belgienilor, motiv de despărțire

În plus, publicația menționată susține că lui Ianis Hagi nu i-a picat bine faptul că Genk nu s-a bazat pe el, deși îi promisese asta. Dacă ar fi dorit să-l țină cu adevărat, nu l-ar fi împrumutat cu atâta ușurință la Rangers, cu toate că Ianis a impresionat în Scoția.

„Un alt motiv care ar putea facilita plecarea lui Hagi de la Genk este neînțelegerea cu echipa belgiană, în special după ce clubul a acceptat să îl dea cu împrumut în iarnă chiar dacă și-a demonstrat calitățile la începutul acestui sezon (3 goluri și 4 pase de gol în 19 meciuri). O situațe de care, cu siguranță, va încerca să profite Sevilla pentru a realiza aducerea sa”, concluzionează cei de la Fichajes.

Ianis Hagi a fost transferat în vara anului 2019 de la Viitorul la Genk, pentru 4.000.000 de euro, dar după șase luni, în care a marcat de trei ori în 19 partide, a ajuns la Rangers, sub formă de împrumut.
Până la suspendarea fotbalului din Scoția, din cauza pandemiei de coronavirus, internaționalul român a evoluat în 12 partide, reușind să marcheze trei goluri și să ofere două pase decisive.

21 de ani are Ianis Hagi.
4,5 milioane de euro este cota de piață a lui Ianis Hagi, conform publicației de specialitate Transfermarkt
Adauga un comentariu